Csípős kérdések, fajsúlyos törvények: hétfőn végre igazán belezendít a Parlament, ahol még a miniszterelnökök özvegyeire is gondolnak. Izguljon velünk a törvényhozásban!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Igazi komplett nap lesz a Házban, tokkal-vonóval és új törvényjavaslatokkal, annyi minden változik, hogy akia  részletekre kíváncsi, olvassa el drámaian részletes beharangozó cikkünket.

  • egyértelműen az, hogy életében előszöt kiállították Deutsch "Buli" Tamás fiát, Bencét, a Szigetszentmiklós hátvédjét.

    Ki is szívtak 2-0-ra a Kaposvár II.-től.

    Áder köztársasági elnök fia, András a hétvégén úgy villogott az Nb III.-as ESMTK-ban, mint a radioaktív kereszténydemokrata. 4-1-re nyomták le a rettegett Sárisápot, innentől beszéljen az ESMTK weboldala:

    23. perc: Vörös remek labdát adott Áder elé, aki a kapuval szemben állva, 8 méterről okosan a vetődő kapus alatt a háló jobboldalába helyezett. 1 – 0

    79. perc: Áder ügyesen ment el a jobboldalon, élesen beadott és a Vörös elől menteni akaró Győri a saját kapujának jobb felső sarkába lőtte a labdát. 2 – 0 (öngól).

    Orbán Gáspárnak bezzeg sansza sem volt bekerülni Puskás Akadémia másodosztályú csapatába, ami 5-2-re leverte a szaezon előtt bajnokesélyesnek nevezett Gyirmótot. Gáspár hiába a miniszterelnök fia, a csapat bent akar maradni az Nb II.-ben, amit éppen györkeresen átalakítanak és harmadára csökkkentik a létszámát, így a kezdőt telerakták volt Nb I.-es játékosokkal.

    Ha ismer más politikusgyereket, aki eredményt ért el a hétvégén, írja meg az ugyelet kukac mail.index.hu - ra POLGYEREK subjecttel!

  • a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével tüntette ki Vytautas Landsbergis volt litván elnököt, akit Mécs Imre tette híressé a rendszerváltás után, amikor egy tüntetésen "Vy-ta-u-tas Lands-ber-gis! Vy-ta-u-tas Lands-ber-gis!" kórust próbált vezényelni a liberális, de nem esztelen tömegnek. Ha Ön is a tömeg tagja volt, írja meg gyorsan pár sorban a sztorit az ugyelet kukac mail.index.hu -ra!

  • tumblr mauk8w3eH91qzv7ngo1 400.png
    Fotó: Index

    hogy Torghelle Sándor, a Videoton csatára sárga lapot kapott, mire azt mondta Fábián bírónak, hogy „Menjél már te a hülyeségeiddel, baszd meg!”, aztán, mivel Fábián erre kiállította, azzal a mondattal folytatta, amit ezentúl minden élethelyzetben használni fogok, nevezetesen hogy „És most mit csinálsz, hazamész, és kivered magadnak?” Majd, levonultában még odaszólt Farkas Ádám negyedik játékvezetőnek, hogy „Menjetek a Váci utcán kézen fogva!”

    Leborulunk Sándor nagysága előtt és izgatottan várjuk, hogy lesz-e ma olyan képviselő, aki intenzitásban képes elérni a 0,1 torghellét. Átlagos edzettségi állapotú felnőtt embernél 0,7-0,8 torghellénél már belső vérzések léphetnek fel! (A grafika saját alkotás, papír, toll, 1200 euró)

  • Jens Stoltenberg norvég miniszterelnök egy 29 éves, pakisztáni származású, muzulmán vallású nőt, Hadia Tajikot nevezett ki kulturális miniszterének. Akkor igaz lenne a posztján, hogy ha nem válik be a posztján, L. Simon Lászlót egy kebabos fogja váltani?

  • Mármost csupa rejtély az ülésnap.

  • és becsöngetett 13:04-kor!

  • Vona Gábor nyitó felszólalásában nem merte kimondani, hogy Varga Mihály beleszart a ventilátorba, ehelyett a ventilátor nem rendeltetésszerű felhasználásáról makogott valamit. Szomorú nap ez a képviseleti demokrácia történetében. Minek szavazták akkor be őket a Házba, ha azonnal megpuhultak???

  • Vona Gábor aranyos macskák képeit mutogatja napirend előtt, majd vicces félrefordításokat közöl Tótisz András arcképét lobogtatva. Jó, csak majdnem, a Varga Mihály hűtő-mémet lovagolja meg a Jobbik-szavazó műszaki kollégisták nagy örömére, majd a tiszteletkör után rátér arra, hogy nincs jó IMF-megállapodás.

    Felvetette azt is, hogy a parlament leszavazta a Simicska-Nyerges-bizottság felállítását, de megköszönte Ángyán Józsefnek, hogy szembement a frakcióval ebben a kérdésben.

    A végére már ott tartunk, hogy az IMF megállapodás tragédiát jelent, ezt sajnos/szerencsére nem egy szomorú békával illusztrálja.

  • Varga Mihály megköszöni, hogy Vona Gábor felhozta a témát - mintha csak a legszebb öninterpellációra adott válasz kezdődni így. Aztán persze mégsem,

    Varga szerint Vona elveszett a részletekben, amikor a hűtőn lovagol. A lényeg szerinte az, hogy újfajta IMF-megállaodásra van szükség szemben a rossz példával, amilyen a korábbi, elsietett megoldás volt. Kicsit össze is kacsintott Vonával, amikor azt mondta, reméli, ő is támogatja majd, hogy egy későbbi bizottság vizsgálja ki a korábbi megállapodást.

    "A tárgyalásokat folytatni fogjuk" - mondja Varga, aki szerint csak olyan megállapodást akarnak kötni, ami az ország hasznára válik. Vagyis alighanem néhány napon/egy-két héten belül/legkésőbb őszre/talán télre/idén már semmiképp jön a megállapodás.

  • "Ha a Jóisten megengedi, hogy még egy-két évig dolgozzunk Magyarországon". Ezt litvániában mondta, ahol az ember köztudottan közelebb kerül Istenhez.

  • Szél Bernadett közteherviselésről, esélyegyenlőségről, munkahelyteremtésről beszél, mire Cséfalvay Zoltán annyira gyorsan jegyzetel, hogy egyből meggyőz minket, semmiképp sem szabad befejezni a folyírás tanítását az iskolában. Impozáns látvány!

    Kicsit távolabbról, de erről beszél Szél Bernadett is közben, aki a skandinávokkal példálózva az oktatás fontosságát és a zöld befeketetéseket hangsúlyozza. A munkahelyteremtés és a szociális biztonság szerinte kéz a kézben járnak a normális országokban, szemben Orbán emberellenes ideológiájával, aki szerint ez vagy-vagy kérdés.

  • Cséfalvay államtitkár nem megy bele a jóléti állam definíciójának elemzésébe - a probléma szerinte az, ha ez adósságból van fenntartva, miközben munkából kéne, és egész Európában fontos kérdés, hogy szembe kell nézni a munkahelyteremtéssel.

  • Magyarországon öt-hatszázezer fő régóta kiszakadt a munka világából, ők az államtitkát szerint más kategória, mint azok, akik ideiglenesen nem találnak munkát, így más módszer kell a két probléma kezelésére.

    Aztán az Index egymillió munkahely-számlálóját idézi, de ennél is jobb, amikor azért ekézi az LMP-t, mert mindig másoktól lop kifejezéseket, mint a kaszárnykapitalizmus, vagy az adórendszerváltás.

    Jó lenne, ha maguktól is kitalálnának valamit, mondja Cséfalvay.

  • Történelmi pillanat!

    Cséfalvay államtitkár az Index munkahelyszámlálójára hivatkozott, hogy mennyi új állás jött létre az elmúltkétévben. Kínzó kérdés, hogy nekik nincsenek saját, hihető adataik?

  • Az MSZP nem azért ellenzi az új választási rendszert, mert leválthatatlan lenne a Fidesz ezzel - mondja Molnár Zsolt, aki szerint a Fidesz egyenesen leváltható. Sőt, az új rendszer szerinte szégyenletes hungarikum. "Sok jelölt választók nélkül, csak fideszes szavazógépekkel. Futballstadion nézők nélkül." Az elmőlt években a Fidesz tudatosan építette le a demokráciát - mire a padsorokból egy "Ti meg negyven évig" a válasz.

  • A javaslat úgy sújt le a demokráciára, mint a baltás gyilkos örmény-keresztény áldozatára - mondja Molnár, jó eséllyel a nap mondatában. De csak azért, mert az utána következő "minszki átszállással Bakuba tartunk" kifejezéshez hasonlót azért már sokat hallhattunk.

    Aztán mégsem! "A román postának lesz kiszolgáltatva a magyar választó" - próbálja ráhozni a szívrohamot Zagyva Gyulától Varga Istvánig egyszerre mindenkire, utalva az erdélyi magyarok szavazásának technikai problémáira. Nem is tudja befejezni, kifut az időből, Kövér kikapcsolja a mikrofont.

  • A kormány a Darányi Ignác terv keretében 13 milliárd forintot fordít a vidéken élő magyarok életminőségének javítására. Szinte pont ennyibe került a világ legnagyobb hullámvasútja. Reméljük, a magyar kormány sem fogja elaprózni az összeget.

  • Azt, hogy milyen az egypárti parlament, épp az Önök frakciója tudja - vág vissza egy annyira kiszámítható kommunistázással Rétvári Bence, hogy legszívesebben a legszebb pártsajtós hagyományokat követve hallgatnánk el a felszólalást.

  • és megint elkezdtek 23milliórománozni.

  • Rétváti szerint a határon túli magyarok, a tartósan külföldön élő magyarok és a fogyatékosok is jól járnak az új rendszerrel, ezt pedig egy szocialistának igazán értékelnie kellene. Azt pedig szerinte az MSZP frakciónak kell eldöntenie, hogy szabad-e egy szocialistának nyíltan románoznia.

    A Románia zenekar Ne bántsd a románt című slágerével foglalunk állást a vitában. Főleg azért, mert ezután Harrach Péter következik.

  • Harrach Péter nem akar a napi politikával foglalkozni - bár a rutinos frakcióvezető Mráz Ágoston Sámuel-i bölcsességge megjegyzi, nem meglepő az, hogy napirend előtt ezek a témák dominálnak - ezért templomrobbantásokról beszél, amelyek ma is megtörténnek, igaz nem fizikai, csak lelki értelemben.

  • így hangzott Molnár Zsolt teljes románozós mondata:

    A barátinak közel sem nevezhető román postának lesz kiszolgáltatva a határon túli, erdélyi szavazók szavazatai.

    Megfigyelték, hogy a magyar politika Molnárjai kevés kivétellel mekkora hülyék voltak? Érdekes összefüggés, csak be ne nyomuljon a hazai piacra 23 millió Molnár!

  • mondta Harrach Péter, aztán azt is kimondta, hogy "egyneműek". Szexnap Dr Altató módra!

  • A szocialisták moraja is mutatja, hogy fontos, amit csinálunk - válaszol Halász János Harrach Péternek, aki időközben áttért a családpolitikai kérdésekre. A szocialisták valóban morajlottak, Halász csak azt nem vette figyelembe, még Harrach padtársai is csendes újságolvasással emelték ki a frakcióvezető felszólalásának fontosságát.

  • mondta most Harrach Péter, akit állítólag még a kommunisták tettek el a formalinos üvegbe, a "Nem vagyok tojóstyúk" feliratú transzparensről, amit a nőgyülölő Varga képviselő ellen feszítettek ki nemrég a Kossuth téren.

  • Egyszer jó lenne tudni, hogy működik ez. Hétfő reggel felhívja Harrach Péter Halász Jánost, hogy "mondanék valami az élet csodájáról, készülj adatokkal", vagy épp fordítva, Halásznak sürgős adatsorolni valója van, és odaszól, hogy "Péter bátyám, nem mondanál valami szépet elé az élet csodájáról"?

  • Az utolsó napirend előtti felszólalásban Lezsák Sándor a lakiteleki találkozóról nosztalgiázik. Kötelességének érzi, hogy meséljen erről azoknak, akiknek életkoruknál fogva nem lehetnek személyes élményeik erről. Érzelmes, ritka esemény ez a Házban. A találkozó után alapították azt a pártot, az MDF-et, aminek Lezsák a vezetője lett, hogy a párt megsemmisítése után az azt ledaráló a Fideszhez csatlakozva ma parlamenti alelnök lehessen.

  • A lakiteleki sátrat a napokban darabokra vágták, a darabokat Lezsák szétosztotta azok között, akik ott voltak és azok között is, akik tavaly megszavazták az új alaptörvényt.

  • Ezért Kövér elnézést kért!