Vilhelmina
10 °C
21 °C

Tizenegy év a veszprémi lövöldözőnek

2012.09.25. 17:54
Első fokon 11 év fegyházzal és 10 év közügyektől való eltiltással sújtotta a bíróság azt a két férfit, akik tavaly tervelték ki, hogy megölne kegy veszprémi férfit, és meg is próbálkoztak a gyilkossággal.

Elsőfokon 11 év fegyházzal és 10 év közügyektől való eltiltással sújtotta a bíróság azt a két férfit, akik tavaly tervelték ki, illetve próbáltak megölni egy veszprémi férfit.

2011 július 9-én az elsőrendű vádlott, Márkusz Sándor rábírta a másodrendű Somogyi Tamás vádlottat, hogy öljön meg egy vállalkozót, „mert félt tőle és mert meg akarta szerezni negyvenmillió forintját."

Somogyi Tamás július 11-én a Veszprém melletti Csatár-hegyen figyelte meg a vállalkozó mozgását, majd másnap felkereste veszprémi, dózsavárosi lakásán, és 2-3 méterről 4-5 lövést adott le a sértett felsőtestére. A meglőtt férfi kórházba került, életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Az elsőrendű vádlottat a Szakács Katalin vezette büntetőtanács a Veszprémi Törvényszéken kedden előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt mint felbujtót 11 év fegyházzal és 10 év közügyektől való eltiltással, a másodrendű vádlottat ugyanezen büntetéssel sújtotta; a harmadrendű vádlott, Szilágyi János, aki a fegyverbe a lőszereket szerezte, lőszerrel való visszaélés miatt nyolc hónap börtönt kapott.

Az ügyész az első-, és másodrendű vádlott esetében súlyosbításért, védőik enyhítésért fellebbeztek; a harmadrendű vádlott ítélete jogerős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport