Többeket dobtak a Dunába a Hajógyári-szigetről

2012.09.26. 07:58

A Hajógyári-szigeten történt rejtélyes eltűnések ügyében vizsgálódó nyomozócsoport szerint jóval több részeg vagy egyszerűen csak renitensnek tartott fiatalt vetettek vízbe a szórakozóhelyek biztonsági őrei, mint ahányról eddig tudtak, írja a Népszabadság. A vízbe dobás előtt mindegyiket bántalmazták is, és levették a nadrágjukat, hogy megalázzák őket, és megnehezítsék a menekülésüket.

A Népszabadság szerint a többségük így is ki tudott menekülni a folyóból, és a rendőrség még mindig várja olyanok jelentkezését, akikkel ez megtörtént. A lapnak azonban egy neve elhallgatását kérő rendőrségi illetékes azt mondta, hiába vannak tanúk, még mindig sokan tartanak a sziget teljhatalmú urának tartott V. László biztonsági embereitől. Akik beszélhetnének, attól félnek, hogy azonosítani könnyű lenne őket a korrupció gyanújával letartóztatott rendőrök még szabadon lévő kollégái segítségével. Közülük ugyanis többen arcukat és hivatásukat felvállalva, szolgálati időben, szolgálati időben őrizték V. László érdekeltségeit.

A Népszabadságnak V. László ügyvédje, Nagy Gábor azt mondta: védence nem tudott arról, hogy a renitens vendégeket a Dunába dobták volna. Bár naponta jelentették neki a rendkívüli eseményeket, csak annyit mondtak neki, hogy itt vagy ott "balhé volt, de megoldották". Az ügyvéd szerint egy új szakértői jelentés egyébként megkérdőjelezi a rendőrségnek azt a korábbi állítását, hogy tavaly december 3-án a vízbe dobták volna a Dokk diszkóból kivezetett majd megvert Haraszti Gézát.