Elfogták a domonyvölgyi gyilkosság feltételezett elkövetőjét

2012.09.27. 18:43 Módosítva: 2012.09.27. 20:22

Elfogták a domonyvölgyi gyilkosság feltételezett elkövetőjét, a férfit a Pest megyei rendőrök a Terrorelhárítási Központ kijelölt egységének közreműködésével vették őrizetbe, derül ki a police.hu-n szereplő közleményből. Az elfogás körülményeiről és a gyanúsított személyéről a rendőrség nem közölt részleteket, Beluzsárné Belicza Andrea Pest megyei rendőri szóvivő péntekre ígért bővebb tájékoztatást.

A fővárosban is ölhetett

Az RTL Klub úgy tudja: elképzelhető, hogy ugyanaz a támadó gyilkolt meg három hete egy férfit Budapesten, aki hétfőn elrabolt, majd megölt egy nőt Domonyvölgyben. A két gyilkosságot ugyanúgy követték el, a gyilkos egyszer nyakon szúrta áldozatait, majd magukra hagyta őket és elmenekült.

Az m1 Híradója szerint a rendőrök már kedd óta komoly erőkkel nyomoztak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, Miskolc közelében lévő Emőd térségében. A híradóban azt mondták: vélhetően az áldozat autóját találták meg Emődön egy szántóföldnél hétfő este munkások. A rendőrség nem erősítette meg, hogy valóban a nő autóját találták meg.

A HírTV meg nem erősített információja szerint a feltételezett gyilkost Pest megyében fogták el a TEK emberei. A televízió kérdésére a hatóság annyit közölt, hogy a férfit élve fogták el.

Szerdán Gyöngyösön felismerni vélték a feltételezett elkövetőt, ezért a Heves megyei rendőrség nagy erőket vont össze, és ellenőrzéseket tartottak a település környékén.

Hétfőn gyilkoltak

Hétfő délután holtan találtak Domonyvölgytől egy kilométerre, egy mezőn, a 3-as főút mellett egy fiatal nőt, aki a gödöllői Szent István Egyetem alkalmazottja volt. A rendőrség egy 18-25 év közötti, rövid, szőkésbarna hajú férfit gyanúsított a gyilkosság elkövetésével. A holtan talált nő a második ember volt, akit aznap megtámadott a férfi, de az első nőnek sikerült elmenekülnie.

A feltételezések szerint hétfőn az egyetemet elhagyva a 3-as főútra rávezető kereszteződésénél a nő megállt az elsőbbségadás kötelező táblánál. Valószínűleg itt ugrott be a támadó a nő autójába, és arra kényszerítette, hogy kövesse az utasításait.  

Néhány kilométer után, Domonyvölgyet elhagyva a kocsi letért a főútról egy mellékútra, majd egy, a főúthoz közel eső mezőre hajtott. Itt találták meg a nő holttestét, a férfi innen menekülhetett tovább a 3-as úton Miskolc felé. A támadás indítékáról még semmit nem lehet tudni. Az ügy hátteréről itt olvashat bővebben>>>

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport