Feljelentések a zuglói vagyonkezelő cégnél

2012.09.27. 17:32 Módosítva: 2012.09.27. 17:32

Feljelentést tett Várnai László, az LMP kerületi önkormányzati képviselője számvitel rendjének megsértése, hűtlen kezelés és hanyag kezelés miatt ismeretlen tettes ellen csütörtökön a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. ügyében.

A párt országos választmányának tagja a feljelentés előtt a rendőrség budapesti, Teve utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatót. Elmondta: a vagyonkezelő élére 2010 végén pályáztatás nélkül nevezték ki vezérigazgatónak Mazsu Gergelyt. Szerinte az új vezérigazgató átszervezte a céget, a dolgozók több mint felét elbocsátotta, és egy olyan embert nevezett ki a gyorsszolgálati divízió élére, akinek nem volt erre jogosultsága.

A Zuglói Vagyonkezelő Zrt. meghívásos pályázaton bízott meg egy külsős céget az úgynevezett gyorsszolgálati munkák elvégzésére. A megbízás három éves időtartamról és 432 millió forintnyi keretösszegről szólt, de a pénzt egy év alatt elköltötték. Az esetet vizsgáló jelentés szerint az ügyben megkérdőjelezhető a számlák kifizetésének jogszerűsége és szabályszerűsége, ráadásul a számlákat szabálytalanul bocsátották ki és fogadták be – mondta a képviselő.

Hangsúlyozta, hogy a vagyonkezelő egy év alatt ezerkétszáz számlát bocsátott ki, ebből az ellenőrzés során negyvenhetet vizsgáltak meg, negyvenötöt szabálytalannak találtak.
A politikus végül kijelentette, hogy Papcsák Ferenc polgármesternek folyamatosan jelezték a problémákat, de ő nem intézkedett az ügyben.

A sajtótájékoztatón részt vett Schiffer András parlamenti képviselő is, aki azt mondta, hogy a Fidesz-kormány az elmúlt két évben „egyik kezével kivett az emberek zsebéből, miközben a másik kezével ezerrel tőkésíti fel a hozzá lojális oligarchakört.”

A politikus kijelentette, 2010-ben hiába ígért a kormány és Papcsák Ferenc akkori kormánybiztos elszámoltatást, ez nem történt meg.

Schiffer András azt mondta, hallottak híreket arról, hogy Papcsák Ferenc korábban tett feljesentést, de erről „pontos tudomásuk nincs.” Válaszul a sajtótájékoztaton elhangzott kijelentésekre az 14. kerületi önkormányzat bejelentette: Papcsák Ferenc zuglói polgármester két hete már megtette a feljelentést a Zuglói Vagyonkezelő Zrt.-nél talált szabálytalanság miatt.

A vagyonkezelő belső ellenőrzését fél évvel ezelőtt Papcsák Ferenc polgármester rendelte el. A kerületvezető felvetette, hogy Várnai László a társaság felügyelőbizottsági tagjaként miért nem tett eddig semmilyen lépést, ha tudott a szabálytalanságokról.