Vasárnapig tart az idei strandszezon

2012.09.27. 16:12

A fővárosi strandok közül a héten már csak a Dagály Fürdő van nyitva – közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ –, de az is szűkített szolgáltatásokkal, ugyanis a hullámmedence már nem üzemel. A Gellért Fürdőben a hullám vasárnapig vehető igénybe, a hullámfürdő-medence időjárástól függően, de legkésőbb pénteken bezár. Az élménymedence és szauna egész évben nyitva tart, kivéve azokat a téli napokat, amikor jegesedés, csúszásveszély áll fenn.

Az idei strandszezon ennek megfelelően vasárnapig tart, de az állandó fürdők természetesen egész évben várják a vendégeket.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. csatlakozott a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezéséhez, a Turizmus Világnapján. Az esemény célja, hogy megvitassák, hogyan lehet összeegyeztetni a turizmust, mint iparág fejlődését a fenntartható energiával, ezen kívül minden évben felajánlanak valamit a hazai szolgáltatók. Az akció során a Széchenyi Fürdőben, mely idén elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, ingyenes fürdőlátogatások és gyógyvíz kóstoltatások várhatók. A látogatás fürdőzést nem tartalmaz. Az akcióhoz csatlakozott a Rudas Fürdő is. Szombaton a fürdő vendégei húsz százalékos kedvezménnyel próbálhatják ki a masszázsokat és testradírozásokat.

Következő eseményük a Fürdőkultúra Napja lesz. Ebből az alkalomból kerül megnyitásra a „Miniszterek gatyában” című kiállítás a Gellért Gyógyfürdő aulájában. A megnyitóra október 12-én kerül sor.

A vénasszonyok nyara 25-32 fokos maximumokat hoz péntekig, így a napsugaras szeptemberi időben még kihasználhatjuk az utolsó nyárias idő adta lehetőségeket. Szombattól azonban már erőteljes lehűlésre lehet számítani. Gyengülni fog a nappali felmelegedés, lassan ténylegesen beköszönt az ősz...