Megúszhatja a játékpisztolyos Skywalker

2012.09.28. 08:02 Módosítva: 2012.09.28. 08:08

Néhány nap múlva a fegyelmi bizottság elé áll az a hallgató, aki egy játékpisztollyal okozott pánikot a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME), írja a Blikk.

„Kedvező esetben megrovást kap, végső esetben viszont akár ki is zárhatják az intézményből. Mivel szándékosságról szó sem volt, ezért valószínűnek tartom, hogy a hallgatót írásban fogják figyelmeztetni” – mondta a lapnak Pokol György, az egyetem dékánja, aki szerint A. Ádám belátta, hogy butaság volt játékfegyverrel és egy szál köntösben beülnie az előadásra.

Szeptember 12-én kommandósok lezárták a BME vegyészmérnöki karának egyik épületét, ahol a Star Wars-ból forgattak újra jeleneteket egy gólyabulira, ehhez pedig kértek forgatási engedélyt az egyetemtől. Először úgy volt, hogy a rendőrség garázdaság miatt eljárást indít a fiatal ellen, de később már azt közölték, hogy vizsgálják az ügy körülményeit, és a diákot nem gyanúsították meg.

Egy szemtanú szerint egyértelmű volt, hogy a huszonkét éves A. Ádám játékpisztolyt vett elő, túlreagálták a dolgot.

veszelkalilla
Fotó: Veszelka Lilla

Később a rendőrök közölték, kötelességük kivonulni, és biztonságos helyre vinni az embereket, ha felmerül, hogy nyilvános helyre fegyvert vittek.