Az MSZP szövetségeseket keres

2012.09.29. 17:40

A programalkotásról szól a következő fél év a szocialista pártban, az MSZP szövetségeseket keres ehhez, és szövetségesnek tekint a demokratikus oldalon mindenkit, aki az ország alapvető érdekének gondolja a 2014-es kormányváltást - mondta Botka László szombaton.

Az MSZP választmányának elnöke szerint 2012 őszén az egyetlen jó hír Magyarországon az, hogy a Fidesz-kormányzásából "kevesebb van hátra, mint amennyi eltelt belőle".

A szocialisták rövidesen véglegesítik gazdaságpolitikai programjukat, amelynek középpontjában a növekedés és a munkahelyteremtés feltételeinek megteremtése, valamint egy igazságosabb adórendszer áll. Folyamatban van a regionális pártprogramok elkészítése is - mondta Botka.

Mesterházy Attila pártelnök elmondta, azért a gazdaságpolitikai javaslataik kidolgozásával kezdték a programalkotást, mert minden más ebből, a 2014 utáni pénzügyi mozgástérből következik.

Az MSZP-frakció jövő pénteken Szombathelyen ülésezik, ahol vitaindító megbeszélést tartanak Nyugat-Magyarország-programjáról.

Gúr Nándor MSZP-alelnök azt közölte, hogy néhány nappal később, október 9-én több hónapnyi munka után bemutatják a Kelet-Magyarország felzárkóztatása érdekében megfogalmazott pártprogramot.