Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Megválasztották Szegedi Csanád utódját

2012.09.30. 14:02 Módosítva: 2012.09.30. 14:04

Pakusza Zoltán miskolci önkormányzati képviselőt választották a Jobbik miskolci alapszervezetének elnökévé a hétvégi tisztújításon.

Pakusza Zoltánt a tagság nagy többséggel választotta meg. A Jobbik fokozni kívánja a borsodi megyeszékhelyen az utcai politizálást - olvasható a közleményben, ami ezt azzal indokolja, hogy "a Fidesz egész pályás letámadást alkalmaz a párttal szemben: három tagjukat indokolatlanul likvidálták az önkormányzati szakbizottságokból, a Fidesz kezében lévő városi média pedig nem tájékoztat róluk".

A Jobbik miskolci szervezetének korábbi elnöke, Szegedi Márton augusztus elején lépett ki a pártból, és mondott le tisztségéről. Úgy fogalmazott: "az elmúlt időszak eseményei miatt, a felmenőim és testvérem iránt érzett tiszteletem és szolidaritásom jeléül lemondtam a Jobbik Magyarországért Mozgalomban betöltött minden párttisztségemről és ezzel együtt párttagságomról is".

A politikus testvére, Szegedi Csanád július 30-án lépett ki a Jobbikból, azt megelőzően lemondott a Jobbikban betöltött funkcióiról, és közölte, a jövőben kizárólag EP-képviselőként kívánja folytatni a munkáját.

Az ügy előzménye, hogy Novák Előd, a Jobbik országos alelnöke Facebook-bejegyzésében lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot, amiért korábbi állításával ellentétben feltehetően már régebben is tudott zsidó származásáról. Szegedi Csanád június végén - miután több jobboldali hírportál is erre tett utalásokat - elismerte: anyai ágon zsidó felmenői is vannak. A barikad.hu-nak adott interjújában akkor úgy fogalmazott, egészen 2011 decemberéig nem tudott zsidó felmenőiről.  • Vennék
  • Hírek