Gázzal akarta megölni a szomszéd családot

2012.10.01. 10:26 Módosítva: 2012.10.01. 10:49

Egy 58 éves sárospataki férfi vasárnap este úgy próbálta meg felgyújtani a szomszéd család lakását, hogy annak pincéjébe és lakásrészébe egy rugalmas csövön keresztül földgázt engedett.

A helyszíni szemle megállapította, hogy a gáz mennyisége a házban elérte a robbanási elegyet – olvasható a police.hu-n. A katasztrófavédelmi szervektől érkezett bejelentés alapján a rendőrség vasárnap este nyomozást rendelt el. A rendőri intézkedés és az adatgyűjtés arra enged következtetni, hogy a bűncselekményt a ház szomszédjában lakó férfi követte el.

Az 58 éves férfit több emberen elkövetett emberölési kísérlet miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Bár a nyomozóknak tagadta a bűncselekmény elkövetését, bűnösségét a személyi és tárgyi bizonyítékok egyértelműen alátámasztják.

Az ügy gyanúsítottja korábban több esetben is azzal fenyegetőzött, hogy a sértettekre rágyújtja a lakásukat. A még büntetlen előéletű sárospataki férfit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.