Jónás, Renátó
4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Simicskó az új sportért felelős államtitkár

2012.10.01. 06:38

Hétfőtől Simicskó István tölti be a sportért felelős államtitkári posztot – írta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint a helyettese Kiss Norbert lesz, aki korábban Schmitt Pál volt államfő kabinetfőnöke volt.

A Magyar Nemzet információi szerint október 1-jétől Simicskó István, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára váltja Czene Attila sportért felelős államtitkárt az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi). Az erről szóló előterjesztést a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a múlt hét második felében juttatta el Áder János köztársasági elnök hivatalába.

Az Index szeptember 12-én írta meg, hogy akár napokon belül meneszthetik Czene Attilát, a sportért felelős államtitkárt.

Egy kormánytag a Magyar Nemzet munkatársának elmondta, hogy a kinevezési okmány szerint Simicskó helyettese Kiss Norbert lesz, aki korábban Schmitt Pál volt államfő kabinetfőnökeként tevékenykedett a Sándor-palotában.

A lap kormányzati forrásra hivatkozva azt írja, hogy Áder János várhatóan hétfőn írja alá a kinevezésekről szóló dokumentumot.