Vizsgálnák a késelő rendőr elmeállapotát

2012.10.03. 13:15 Módosítva: 2012.10.03. 13:20

A gödöllői késelés ügyében a bizonyítékok begyűjtése, vizsgálata és a tanúk meghallgatása után a szakértő kirendeléséhez szükséges orvosi papírokra vár a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség.

Kállai Gábor, a Pest megyei főügyészség szóvivője elmondta, hogy a házi őrizetben lévő F. Istvánt valószínűleg elmeorvosi vizsgálatnak is alávetik, hogy kiderüljön: a hivatásánál fogva komoly alkalmassági szűrőkön átment, elvileg fegyelmezett férfi hogyan veszíthette el önkontrollját.

A készenléti rendőrség volt tagját, aki egy kocsmai vita után bozótvágó késsel és egy viperával megsebesített egy férfit, életveszélyt okozó testi sértés kísérletével gyanúsítják.

A szóvivő hozzátette: egy bűnüldözésre felesküdött rendőr még ittasan sem juthat el odáig, hogy bozótvágó késsel rátámadjon egy emberre azért, mert az nem sokkal előtte a barátja nyakához tartott egy kést.

A készenléti rendőrség közleményben határolódott el a késelőtől.

Az életveszélyes sérüléseket okozó verés és szurkálás után F. István Hollandiában élő rokonaihoz szökött, ám családtagjai és kollégái telefonos unszolására néhány nap elteltével hazajött, és alávetette magát az eljárásnak.

Szerinte egyebek mellett ez a tény, valamint a nyomozóhatósággal való együttműködés, a mindenre kiterjedő részletes beismerő vallomás megtétele és a megbánás is közrejátszhatott abban, hogy a nyomozási bíró elégségesnek tartotta a házi őrizet elrendelését.

A 32 éves férfi ügyében indított nyomozás november végére fejeződhet be, vádemelés leghamarabb december elején várható.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport