Máté, Mirella
7 °C
18 °C

Kipufogógázzal akarta megölni volt barátnőjét

2012.10.04. 16:17
Emberölés előkészülete miatt indított eljárást a rendőrség egy vértesszőlősi férfi ellen, aki kipufogógázzal akarta megölni a volt barátnőjét – közölte Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az 53 éves férfi szerdán késő este egy Vértesszőlőshöz tartozó dűlőben szóváltás után bántalmazni kezdte volt barátnőjét. A nő a házába futott, de a férfi utolérte és fojtogatni kezdte őt. A gyanúsított ezután ragasztószalaggal beragasztotta volt barátnője száját és megkötözte a kezét. Úgy döntött, hogy megöli az asszonyt és magával is végez.

A férfi megpróbálta bevezetni az udvaron álló gépjármű kipufogógázát az utastérbe, majd beültette az asszonyt a gépkocsiba, és azzal minél hamarabb el akart indulni. A kapuhoz ment, hogy kinyissa, de ekkor a nő kiszabadította a kezét, és az autóval a Tatabányai Rendőrkapitányságra hajtott.

Később a férfi is követte őt, és feladta magát a rendőrségen. A gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezik az előzetes letartóztatását.