Összevonásokkal spórol a KIM

2012.10.04. 06:33

Hat-nyolcszázalékos költségvetési megtakarítás érhető el 2013-ban azzal, hogy összevonták a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) öt háttérintézményét a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalba (KIH), jelentette ki az újonnan létrehozott hivatal frissen kinevezett elnöke, Hidas János. Elmondása szerint a KIG kezeli majd a teljes magyar kormánytisztviselői kar, csaknem nyolcvanezer ember adatait is.

A KIH-ben a Wekerle Sándor Alapkezelőt, a Nemzeti Közigazgatási Intézetet, az Igazságügyi Szolgálatot, a minisztérium vagyonkezelőjét és az Ecostat Kormányzati Hatásvizsgálati Központot vonták össze. A hivatalban jelenleg 260 kormánytisztviselő és 250, uniós forrásból finanszírozott kiemelt projekteken foglalkoztatott munkatárs dolgozik.

A hivatal éves büdzséje idén az öt szervezet költségvetésének összege, ugyanakkor a 2013-ra tervezett számok már azt mutatják, hogy ugyanazt a feladatmennyiséget az összevonás eredményeképpen 6-8 százalékos költségvetési megtakarítás elérésével, "de színvonalasabban, összességében tehát hatékonyabban tudjuk majd elvégezni", mondta Hidas.