Gyurcsány Ferenc több hétig járja az országot

2012.10.09. 15:18

Többhetes országjárást kezdett Gyurcsány Ferenc, a volt miniszterelnökhöz pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) több politikusa is csatlakozik.

Gyurcsány Ferenc a következő legalább három hétben az ország nehéz helyzetű településeit keresi fel, az ott dolgozó családok hétköznapjaival ismerkedik, beáll közéjük dolgozni és velük is lakik majd, csak a hétvégéket tölti Budapesten. A program előzményének a volt kormányfő korábbi, miskolci akciója tekinthető, amikor egy, az Avas lakótelepen élő családhoz költözött be pár napra.

„Nem akarok protokoll programokat. Vendéglátóinkkal élünk egy-egy napot, velük kelünk, megyünk munkába, ahol tudunk, velük dolgozunk. Alszunk szegénytelepen, alszunk roma vendéglátóinknál, bumlizunk hajnali vonattal vagy busszal” – írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, hogy azért is döntöttek az országjárás mellett, mert a DK parlamenti lehetőségei korlátozottak.

A mi országunk elnevezésű körút során a DK politikusai „az ország elveszettnek tűnő, a kormány által leszakadásra ítélt vidékeit” keresik fel. Gyurcsány Ferenc minden állomáson ott lesz, a párt többi képviselője pedig alkalmanként csatlakozik hozzá.

A program kedden kezdődött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszaadonyban, ahol a volt kormányfő homokot hordott a Tisza partjáról a település játszóterére, majd almarázásban és -szedésben vett részt a helyi emberekkel, délután pedig egy vásárosnaményi fodrászüzletben találkozik az emberekkel.

Gyurcsány Ferenc a következő hetekben Borsod-Abaúj Zemplén, Heves, Nógrád, Békés és Baranya megyei településekre is ellátogat majd.