Nem engedünk az IMF-nek! – hirdeti a kormány

2012.10.09. 06:46
"Nem engedünk az IMF-nek!", "Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét" – áll többek között azokban a hirdetésekben, amelyeket több országos napilapban jelentetett meg kedden a magyar kormány.

A Kormány információ felcímet viselő egész oldalas hirdetésekben rövid mondatokban jelenik meg a magyar álláspont az IMF-tárgyalásokról.

A Napi Gazdaságban és a Magyar Nemzetben a "mit várunk az IMF-től?" kérdésre az a válasz: tiszteletet, bizalmat!

A Népszavában, a Népszabadságban és a Metropolban az ingatlanadó elutasítását fejezi ki a hirdetés egy "NEM" felirattal.

A Magyar Hírlapban és a Blikkben ugyanezen a módon a családi támogatások csökkentésének elutasítása jelenik meg.

A Miniszterelnökségen csütörtökön jelentették be, hogy módosították a közbeszerzési tervet, mert újabb médiakampányt indítanak. A kormányzati honlapon nyilvánosságra hozott módosítással kapcsolatban azonban nem árulták el, hogy milyen téma miatt vált szükségessé a szokásostól eltérő expressz tempó.

Az Index írta meg, hogy az IMF-fel kötendő megállapodás előkészítése tette szükségessé a sietséget. A kormány ezzel az eszközzel is megpróbálja elmagyarázni az Orbán Viktor miniszterelnök által már sokszor hangoztatott álláspontot, hogy a valutaalappal kötött korábbi megállapodás nem volt jó az ország számára, az Orbán-kormány viszont olyan feltételeket alakított ki a tárgyalásokon, amelyekkel ki tudta védeni azokat a feltételeket, amelyek szerinte nem elfogadhatóak.