Bajnai visszatér a politikába

2012.10.10. 18:47 Módosítva: 2012.10.10. 20:14
A volt miniszterelnök felszólal a Milla október 23-i demonstrációján, ahol az ellenzéki összefogásról beszél majd, és elemzi az Orbán-kormány két évét.

Bajnai Gordon lesz az október 23-i Milla tüntetés vezérszónoka, erősítették meg informátoraink a hvg.hu egy órával ezelőtt közzétett értesüléseit. A volt miniszterelnök a demonstráción jelenti be, hogy visszatér a politikába. Úgy tudjuk, beszédében foglalkozik majd az ellenzéki összefogás lehetőségeivel.

A hvg.hu tudomása szerint a beszéd alapgondolata a következő lesz: "A kormányváltás önmagában nem lehet cél az ellenzéki szervezetek számára, csak eszköz a jogállami normák helyreállításához és az ország talpra állításához." A volt miniszterelnök elemezni fogja az Orbán-kormány eddigi teljesítményét is.

A döntést  a kormányváltás óta lebegtető Bajnai szerepe azért kulcsfontosságú, mert a baloldalon sem a parlamenti pártoknak, sem az elitváltásban érdekelt, rendszerkritikus szervezeteknek nincs olyan miniszterelnöki jelöltjük, aki mögé szélesebb koalíció tömörülhet. Külön-külön ugyanis a Fidesznek kedvező új választási szabályok miatt szinte esély nélkül indulnának 2014-ben.

A tüntetés két másik vezető szónoka Juhász Péter, a Milla egyik vezetője lesz, és beszédet mond Kónya Péter is a Szolidaritás nevében.