Fokozott ellenőrzés az M43-ason

2012.10.10. 16:37
Fokozott ellenőrzést tart a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a társszervekkel együttműködve szerdán és csütörtökön az M43-as autópályán.

Az ellenőrzés első napján 165 járművet vizsgáltak meg és 340 embert igazoltattak a Makó és Szeged közötti szakaszon - hangzott el a megyei főkapitány szerdai sajtótájékoztatóján.

Lukács János elmondta: a magyar oldalhoz hasonlóan a román hatóságok is ellenőrzik az országuk útjain közlekedő gépjárműveket.  Szerdán Csongrád megyében 34 esetben 940 ezer forint közlekedési bírságot szabtak ki a rendőrök. A hatóság ellenőrizte a gyorshajtókat is, melynek során 16 közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

A társszervek a megyei Közlekedési Felügyelőség és a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai két közigazgatási eljárást kezdeményeztek. A közlekedési felügyelőség 300 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki egy kamion sofőrre, a katasztrófavédelem pedig szabálytalan tűzoltó-készülék használata miatt szintén 300 ezer forintos bírságot állapított meg.

Az Állami Autópályakezelő Zrt., illetve a közlekedési felügyelet együttes autópálya matrica ellenőrzést tartott, melynek eredményeként 493 járművet ellenőriztek, ebből 25 esetben állapították meg, a matrica hiányát.     A Nemzeti Adó és Vámhivatal két jövedéki eljárást kezdeményezett, az egyik 60 ezer forintos bírsággal zárult, a másik esetben lefoglaltak egy járművet.

A sajtótájékoztatón Lukács János dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, B. Nagy László, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, valamint Szeri István, a Közlekedési Felügyelőség igazgatója együttműködési megállapodást írt alá.  • Hírek
  • Bankszámla