Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Gyurcsány: Bajnai végzetes hibát követ el

2012.10.11. 10:31

Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő szerint hibát követ el Bajnai Gordon azzal, hogy felszólal a Milla október 23-i tüntetésén. A Demokratikus Koalíció elnöke a Facebokon közzétett bejegyzésében bírálta az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoportot (Milla), amely szerdán egyesületté alakult.

Azt írta: az ellenzéki együttműködés legnagyobb akadálya az a "hazugság", hogy több ellenzéki szervezet egyenlő távolságot tart a Fidesztől, illetve az MSZP-től és a DK-tól. Szerinte "ebben a hazugságban osztozik a Milla, a Szolidaritás és az LMP", pedig nem lehet egy kalap alá venni a 2010 előtti kormányokat és a mostanit.

"Bajnait sokra tartom. Fontos szerepe lehetne az ellenzéki együttműködésben, Orbán leváltásában, a leendő kormányzásban" - írta Gyurcsány Ferenc. Szerinte azonban "teljes tévedés" lenne, ha a Milla élére akarna állni, mert nem osztozhat a múlt eltörlésének, az MSZP és a DK megbélyegzésének politikájában.

"Ha meg az ellenzéki együttműködés meghirdetését tervezi, akkor nagyon rossz színpadot választott" - utalt a DK elnöke arra, hogy Bajnai Gordon felszólal a Milla október 23-i rendezvényén. "Ez a döntés több mint ellentmondásos, hajlok rá, végzetes stratégiai hiba" - jegyezte meg.

Gyurcsány, a Demokratikus Koalíció elnökeként október 23-án az Egyetem téren tart beszédet.