Háromszázezerért adták a nyelvvizsgát a Corvinuson

2012.10.11. 06:48

Valódi, de ki nem érdemelt nyelvvizsgaokmányokat szerezhettek többen is a Corvinus Egyetem élelmiszer-tudományi karának nyelvi központjában 300 ezer forintért - írta a Blikk.

A Fővárosi Főügyészség a lappal azt közölte: 2010 és 2011 között négy nyelvvizsgáztató és egy közvetítő segített, hogy olyanok is szerezzenek nyelvvizsga-bizonyítványt, akik a követelményeknek egyáltalán nem feleltek meg.

Az ügyben több tanárt és több tucat megvesztegetőt gyanúsítanak. A Corvinus Egyetem egyik oktatóját még előzetes letartóztatásba is helyezték, ám nemrégiben kiengedték. A többi tanár szabadlábon védekezik, ők tagadják bűnösségüket. Az egyik gyanúsított részletes feltáró vallomást tett, így sikerült felgöngyölíteni az ügyet, írja a Blikk.

Azok is gyanúsítottak lettek az ügyben, akik megvesztegették a nyelvtanárokat, és vizsgáztatókat. Ők eddig több tucatnyian vannak, de számuk még emelkedhet. A lap szerint az ügy miatt a hatóság szakértők segítségével évekre visszamenőleg szúrópróba-szerűen ellenőrizni fogja a nyelvvizsga eredményeket.

A nyomozásról a Corvinus Egyetem vezetősége azt mondta: nem az egyetem működésével kapcsolatos a bűncselekmény. Kator Zoltán főtitkár közölte: egy oktató érintett az ügyben, aki előzetes letartóztatása alatt fizetés nélküli szabadságon volt. Miután újra szabadlábra került, visszatért a katedrára, újra tanít az intézményben.