Visszajön a nyárias meleg

2012.10.13. 11:42
Jövő hét elején vége a hűvös időnek, nő a nappali hőmérséklet, kedden akár 26 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, az ország északkeleti felében lehetnek napos időszakok is. Elszórtan valószínű kisebb eső, zápor. Kezdetben a Dunántúlon élénk lesz az északnyugati szél, majd mérsékelt változó irányú szél várható. A hőmérséklet kora délután 13 és 17, késő este 7 és 12 fok között lesz.

Vasárnap eleinte többnyire erősen felhős idő várható, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Szórványosan várható kisebb eső, zápor, a szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között várható.

Hétfőn az enyhe hajnal után napközben már több helyen meghaladja a hőmérséklet a 20 fokot. A megélénkülő déli szél elsősorban a Kisalföldön lesz erős, olykor viharos lökések kísérhetik, áll az időkép.hu előrejelzésében.

Kedden és szerdán csapadékosabbra fordul az idő, ugyanakkor marad az enyhe idő, a legtöbb helyen már hajnalban sem süllyed 10 fok alá a hőmérséklet, kedden napközben akár 25-26 fok is lehet. Ugyanakkor nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, és főként éjszaka valamint szerdán napközben sok helyen lesz eső, zápor, helyenként akár nyárias zivatar is.