Megint kábelt loptak a IX. kerületben

2012.10.15. 07:59

Hétfő hajnalban a IX. kerületi Határ út és Távíró köz kereszteződésénél ismeretlenek elloptak, illetve megrongáltak 90 méter munkavezetéket, közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Az anyagi kár a becslések szerint egymillió forint; a felsővezeték-lopás a 3-as és az 52-es villamosok forgalmát akadályozta.

A felsővezeték-lopás miatt üzemkezdetkor a 3-as villamosok helyett a Gubacsi út és az Ecseri út között, valamint az 52-es villamosok helyett a teljes vonalon autóbuszok pótolták a szerelvényeket. Reggel 5:20-kor a villamosok forgalma megindult.

Vasárnap délután az 51-es villamos vonalán, a IX. kerületi Gubacsi úton lopták el a felsővezetéket.  Az anyagi kár a becslések szerint 600 ezer forint volt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV vezérigazgatója 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azoknak, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni a kábellopást elkövetőkről. 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.