Alezredest is gyanúsítanak 2006 ősze miatt

2012.10.17. 06:19

Már 14 egyenruhást gyanúsítanak a 2006. őszi rendőri fellépés miatt, miután kedden egy nyugalmazott alezredest vont eljárás alá a Központi Nyomozó Főügyészség debreceni regionális osztálya elöljárói intézkedés elmulasztása bűntett miatt – írta meg a Magyar Nemzet.

Balogh Zoltán főügyészségi szóvivő szerint hétfőn egy őrnagyot hallgatott ki a hatóság ugyanezen bűncselekmény gyanújával – írja a lap. A múlt héten egy tábornokot is meggyanúsítottak elöljárói intézkedés többrendbeli elmulasztásával, egy főhadnagyot, három törzszászlóst és két főtörzszászlóst pedig ugyanezen bűntett egyrendbeli elkövetésével.

Balogh Zoltán a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, kik ezek a rendőri vezetők, és monogramjukat sem közölte, de a köztévé Híradója úgy értesült, hogy az egyik gyanúsított Dobozi József, a volt Rendészeti Biztonsági Szolgálat parancsnoka – írja a Magyar Nemzet.

Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő a lapnak azt mondta, hogy az ügyészségnek a gyanúsítottak monogramos nevét közölnie kéne, mivel ez nem sérti a nyomozás érdekeit. A hatóság például korábban Bene László és Gergényi Péter meggyanúsításáról is beszámolt – mondta.

Az eljárást 2010. november 12-én rendeltek el elöljárói intézkedés elmulasztása és más bűncselekmény gyanújával.