Felfüggesztették a tagyoni rendőr szolgálati jogviszonyát

2012.10.17. 11:11

Az eljárás jogerős befejezéséig felfüggesztették annak a tagyoni rendőrnek a szolgálati jogviszonyát, aki ellen emberölés kísérletének gyanúja miatt indult nyomozás a Veszprémi Nyomozó Ügyészségen. A rendőr ellen fegyelmi eljárást indítottak.

Az ügyészség szóvivője korábban azt közölte, hogy a rendőr augusztusban lakossági bejelentés alapján keresett egy autót Tagyonon, és megtalálta. Az intézkedés során a rendőr használta a fegyverét, a fegyverhasználat körülményeire és módjára tekintettel emberölés bűntett kísérletének gyanúja miatt nyomoznak.

Sajtóértesülés szerint a rendőr már Zánkától követte az autót, de a rendőrség ezt akkor cáfolta. A naplo-online.hu azt írta, hogy aznap hajnalban egy Zánkáról induló autót kezdett követni civil gépkocsival egy ottani polgárőr és egy szolgálaton kívüli rendőr. Az autóban két nő utazott, akik Nagyvázsony felé menekültek a körzeti megbízott elől. Egy tagyoni ház udvarában érték utol őket, ahol a rendőr két lövést adott le a kocsira. Az eset során senki nem sérült meg.