Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Lemondott a Hagymatikum vezetője

2012.10.17. 20:47 Módosítva: 2012.10.17. 20:48

Lemondott az alig több mint fél éve átadott makói élményfürdő vezetője, számolt be a delmagyar.hu. A lap értesülései szerint Kovacsics Imre azzal magyarázta távozását, hogy "a jelenlegi gazdasági helyzetben rentábilis lehessen a létesítmény, csodára lett volna szükség, és ehhez még az ő kétségtelenül meglévő szakmai tudása is kevés volt."

A probléma nem újkeletű, a fürdő üzleti tervét egyszer már módosítani kellett, mert a sikeres nyári hónapok után a létesítmény már nem produkált elég bevételt. Emiatt a fürdő nyitvatartási idejét csökkentették, és a dolgozók felét elbocsátották. A közös megegyezéssel történő szerződésbontásra a Délmagy információi szerint azután került sor, hogy kiderült, ez a módosított üzleti terv sem hozza meg az eredményt.

Kovacsics Imrét 2009 júniusában nevezték ki a fürdő élére. Akkoriban – a makóin kívül – az agárdi, a győri, a gyomaendrődi, a gyulai és a tatabányai fürdőt is irányította. Szerdai esti rendkívüli ülésen a képviselő-testület Nagy Nándort, a Kommunális Nonprofit Kft. vezetőjét bízta meg a fürdő irányításával.

Nagyot álmodtak

A Hagymatikum volt Makovecz Imre építész utolsóként emlegetett épülete. Bár az építkezés közel 4 milliárd forintos költségének jó részét EU-támogatásokból fedezték, az Index információi szerint már az átadás előtt nyilvánvaló volt, hogy a beruházás túl nagy terhet ró a városra.

A fürdő ugyanis csak jelentős idegenforgalom mellett lett volna gazdaságosan működtethető, ugyanakkor a látogatók fogadására Makó nem készült fel, kevés volt például a szálláshely. A környéken ráadásul három fürdő is működik, Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Mórahalmon. A monumentális létesítmény helyett a város jobban tudott volna használni egy kisebbet.