Az osztrák hummeres felfogta, mi történt

2012.10.18. 08:26 Módosítva: 2012.10.18. 08:47

A tököli rabkórházban őrzött osztrák rendőrgázoló nagyon sajnálja, amit tett, írja a Blikk. A lap információi szerint Thomas B. elfogása után még követelte, hogy engedjék el, mostanra azonban felfogta, hogy miatta meghalt Kenéz Imre motoros rendőr.

A 34 éves férfi lábát két, a medencéjét és a felsőtestét pedig egy-egy lövés érte. Segítség nélkül nem tud mozogni. Az elsődleges vélemények szerint nem szenvedett maradandó károsodást, viszont hosszas utókezelésre szorul majd.

A férfi egy baráti társaság tagjaként egy romániai túrától tartott hazafelé egy hete. A négy terepjáróból álló konvoj gyorsan haladt, a határ után bemérték őket. A későbbi gázoló szóvá tette a helyszíni bírságot.

A konvoj továbbhaladt, majd találkoztak a civil rendőrautóval, de eddig tisztázatlan okok miatt az ámokfutó ráhúzta az autóra a Hummert. A rendőr erősítést kért, ekkor jelent meg a két motoros rendőr. Megállították őket, de a sofőr hirtelen gázt adott, és szemből elütötte a rendőrt, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás közben meghalt. A motor és a rendőr is a Hummer alá került.

Thomas B.-t hivatalos személy ellen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, ami tíztől húsz évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította Kenéz Imre rendőr törzszászlóst, és posztumusz hadnaggyá nevezte ki.

Október 25-én búcsúztatják Kenéz Imrét

Katonai tiszteletadás mellett október 25-én a szegedi Belvárosi temetőben helyezik örök nyugalomra Kenéz Imre rendőr törzszászlóst, akit Apátfalván gázolt el - a gyanú szerint szándékosan - egy osztrák férfi a terepjárójával október 11-én. A törzszászlóst Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, és kinevezte posztumusz hadnaggyá. A család kérése, hogy az emlékezők a kegyeletüket egy szál virággal róják le. A rendőrség a szertartás biztonságos lebonyolítása érdekében 12 órától 15.30-ig lezárja a Fonógyári út Bajai út és Dorozsmai út közötti szakaszát, de a tömegközlekedési eszközök ezen időszakban is behajthatnak.