Egy gyanúsítottja van a méhmérgezésnek

2012.10.18. 09:21

Mérgezés miatt tizenhárom méhcsalád pusztult el idén tavasszal Sopronban. A Páneurópai Piknik Emlékpark közelében lévő méhészeténél dolgozó Horváth Antalnak ezzel a becslések alapján kilencszázezer forintos kára keletkezett. A Kisalfold.hu úgy tudja, hogy egy embert gyanúsítanak az ügyben, őt rongálással vádolják.

A lap információi szerint Horváth Antal az eset után, a helyszínen azt mondta, hogy három embert látott a környéken, mielőtt felfedezte, hogy méheit megmérgezték. Nekik valószínűleg közük volt a történtekhez. Arról nincsenek adatok, hogy a rendőrség gyanúsítottja egyike-e a három embernek, akiket Horváth látott.

„A piknik közelében lévő területen szaporításra tartottam a méheket” – mondta el Horváth. „Oda lett a idei és a jövő év, hiszen nem tudom bővíteni a méhészetem. A kár több százezer forint, az pedig különösen fájó, hogy az idei évben nem sikerült a szaporítás”.

A nyomozást elfogultság miatt a kapuvári rendőrkapitányság folytatta le. A most folyó eljárás mellett a tulajdonos feljelentést tesz a polgári bíróságon is. A kárát szeretné megtéríttetni. Ehhez az kell, hogy előbb a bíróság mondja ki a bűnösséget, s azt is, hogy ki követte el a mérgezést.