Mellkason szúrta élettársát egy kecskeméti nő

2012.10.18. 13:38 Módosítva: 2012.10.18. 13:38

Jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta a szegedi ítélőtábla azt a kecskeméti nőt, aki egy veszekedés során konyhakéssel mellkason szúrta élettársát.

A korábban már egyszer büntetett, jelenleg 53 éves T.-né V.  Zsuzsanna 2010 márciusától élettársi kapcsolatban élt a későbbi sértettel egy kecskeméti lakásban. A férfi és a nő között gyakoriak voltak a tettlegességé fajuló veszekedések. 2010. november 30-án este a vádlott születésnapját ünnepelték, éjjel 11 óráig beszélgettek, italoztak. A nő bort ivott, miután korábban már bevette pszichés megbetegedésére felírt gyógyszereit.

Éjfél körül lefeküdtek aludni, ám összevesztek azon, hogy a férfi anyagilag támogatja a házasságából származó lányát. Dulakodni kezdtek, majd a vádlott telefonálni, illetve távozni akart, de a sértett nem engedte. A nő többször rosszul lett, a férfi ápolta.

Ezután a vádlott felkelt, kiment a konyhába, ahol magához vett egy konyhakést, majd a szobába visszatérve megöléssel fenyegette élettársát. A férfi az előszoba felé hátrált, amikor a vádlott mellbe szúrta.

Az asszony ezt követően újból rosszul lett, a megszúrt férfi próbált segíteni rajta, végül mentőt is hívott hozzá, az orvosok azonban nem a nőt, hanem a sértettet látták el. A férfi sérülése nyolc napon belül meggyógyult, a szakértői vélemény szerint azonban életveszélyes is lehetett volna, a súlyosabb következmény elmaradása nem a vádlotton múlott.

A vádlott arra hivatkozott, a férfi bántalmazta, csupán azért vette magához a kést, hogy távozni tudjon a lakásból, és félelmében, kilátástalan helyzetében szúrt. Az ítélőtábla szerint azonban nem állapítható meg a jogos védelem helyzete.

A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit ezért jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtott.