Szolgálaton kívüli rendőr botlott bele a táti gyilkosba

2012.10.19. 12:06 Módosítva: 2012.10.19. 12:17

Az esztergomi buszállomáson fogták el a táti kettős gyilkosság gyanúsítottját pénteken reggel fél nyolc körül, közölte a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság.

Berkes Péter őrmester szolgálatból tartott hazafelé, amikor észrevette a 21 éves férfit, aki az Esztergom–Dorog–Budapest között közlekedő menetrend szerinti buszra akart felszállni. Odalépett hozzá, és megkérte, hogy menjenek kicsit távolabb. A rendőr bemutatkozott, és közölte, hogy szolgálatba helyezi magát.

M. Roland nem tanúsított ellenállást. „A srác nyugodt volt, egyáltalán nem lepődött meg, nem ellenkezett. Beültették a kocsiba és elvitték” – tájékoztatta a Velvetet egy, a neve elhallgatását kérő forrás. A férfi kihallgatása délelőtt még tartott.

Szerdán kora este érkezett a bejelentés az esztergomi rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy családi házban holtan fekszik az ott élő 66 éves nagymama és 44 éves lánya. Az áldozatokra a feltételezett elkövető 24 éves testvére talált rá, aki nagybátyját kérte meg, hogy értesítse a mentőket és a rendőrséget.

Az elsődleges adatok szerint az áldozatokkal délután egy és három óra között végzett a gyilkos. A Blikk szerint dizájnerdrog hatása alatt állhatott, és bozótvágó késsel ölt.