Kerecsenden demonstrált a Jobbik

2012.10.21. 18:46

Demonstrációt tartott a Jobbik Kerecsenden; a párt képviselői a községet ellepő bűnözési hullám miatt tüntettek. A rendezvényen mintegy ötszázan vettek részt. A helybeliek a Jobbik segítségét kérték, mert elmondásuk szerint a cigányság egy része ellehetetleníti a falu életét. A beszédek után a résztvevők felvonulást tartottak Kerecsenden.

A demonstráción Juhász Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere arról beszélt, hogy valami félresiklott Magyarországon, mert sokan csak a jogaikat ismerik, a kötelességeiket nem. Példaként hozta saját települését, ahol az elmúlt másfél évben kialakult helyzet után gyökeres változást hozott két mezőőr munkába állítása a külterületi lopások megakadályozására.

Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője a cigányság vezetőit hibáztatta a felzárkóztató programok kudarcáért. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője a bűnözőknek üzent: hagyjanak fel életmódjukkal, mert semmi jóra nem számíthatnak Magyarországon. Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke zéró toleranciát sürgetett a bűnözés kérdéskörében is; szerinte fontos lenne a csendőrség felállítása, ami minden második európai országban működik a vidék közbiztonságáért.