Egy hét alatt tél lesz a tavaszból

2012.10.22. 00:15

A hét első felében kellemes őszi idő várható. Hétfőn a köd a legtöbb helyen feloszlik és alapvetően napos idő lesz, de lesznek olyan területek, főleg nyugaton, ahol a köd tartós marad. Ezeken a területeken kisebb ködszitálás is kialakulhat. A ködös és a napos részek közti különbség jelentős lehet, a hőmérséklet alapvetően alapvetően 14-20°C körül alakulhat. Fronthatásra nem számíthatunk, de a nyirkos, ködös idő miatt reggel végtagfájdalmak és ízületi panaszok jelentkezhetnek. A nyugati, köd borította területeken ez napközben is megmaradhat, az itt élők az átlagosnál rosszabb közérzetre számíthatnak.

Kedden hajnalban ismét több helyen jelenhet meg köd, de napközben sokfelé feloszlik. A légmozgás gyenge, keleten mérsékelt lesz. Napközben a legtöbb helyen 19-20°C köré melegszik a levegő, északkeleten lehet pár fokkal hűvösebb idő várható. Szerdán ködös reggelre számíthatunk. Napközben többfelé felhők jelennek meg az égen, de csapadékra nem kell számítani. Északkeleten megélénkülhet az északi szél, délutánra 16-17°C köré melegszik a levegő. Csapadékra péntek délutánig nem számíthatunk, de a napsütést már egyre többször zavarhatja meg a felhősödés. Reggelente továbbra is számítani kell köd kialakulására, ami napközben tartósabban megmaradhat.

Jövő hét végére búcsút mondhatunk a kellemes melegnek: a nappali csúcshőmérséklet szombaton 8-10 fok körül alakulhat, vasárnap pedig még tovább hűlhet a levegő. Október 30-31-én már átmeneti havazásra is számíthatunk, valamint talajmenti fagyok is előfordulhatnak az egész ország területén.