Megtalálhatták az eltűnt balatoni vitorlázót

2012.10.22. 18:28

Egy férfi holttestét találták meg a Balatonban Balatonszemesnél hétfőn; feltételezhetően Kosztolányi Balázst, az október 9-én eltűnt vitorlázót találták meg, a rendőrség azonban ezt egyelőre nem tudta megerősíteni. A holttest személyazonosságának megállapítása folyamatban van.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője úgy tudja, hogy a holttestre egy vitorlázó talált rá a Balatonszemes és Zánka közötti a nyílt vízen. Kosztolányi Balázs október 9-én tűnt el a Balatonban. A férfi a Kékszalag vitorlásversenyen hajója kategóriájában győztes volt csapatával.

Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere az esettel kapcsolatban arról számolt be, hogy Kosztolányi Balázs jó kondícióban lévő, rutinos, hatvan év körüli hajós, aki rendszeresen vitorlázik. Október 9-én dél körül indult el a balatonföldvári kikötőből, és 15 óra előtt találták meg a hajóját üresen, mintegy 15 kilométerrel arrébb, Révfülöp közelében, ahol megfeneklett. A vitorláson az automata kormány be volt kapcsolva, így sejteni sem lehet, hogy mikortól nem kormányozták. Kosztolányi Balázs vélhetően a vízbe esett, hiszen a hajó hátsó korlátja megsérült.  • Hírek
  • Hírek