Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Lázár János részvétét fejezte ki

2012.10.24. 17:04

„A legnagyobb tragédia az, hogy meghalt egy ember" – mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a szerda reggel történt balesetével kapcsolatban.

A Lázár Jánost szállító mikrobusz és egy személyautó az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében, a főváros felé vezető oldalon, a 107-108-as kilométerszelvény között karambolozott szerda reggel. A baleset következtében a személyautóban utazó nő meghalt. Lázár János és a mikrobusz vezetője könnyebben sérült.

„Nem tudom kifejezni az együttérzésnek, a részvétnek azt a fokát, amely vissza tudná adni, amit gondolok, amit érzek. Meg fogom keresni a családot, és amiben tudok, igyekszem majd segíteni nekik" – mondta.

A baleset részleteiről nyilatkozva az államtitkár elmondta: a kilenc órakor kezdődő kormányülésre tartott Budapestre otthonából, Hódmezővásárhelyről. A Miniszterelnökség egyik kisbuszában – hátul ülve, bekötve – utazott, amelyet sofőrje vezetett, akivel évek óta együtt dolgozik, és aki kiválóan képzett járművezető – fejtette ki.

„Én olvastam, egy kormányanyagon dolgoztam, amikor Kecskemét közelében felkiáltott a gépkocsivezető, hogy itt az út közepén egy autó. Felnéztem, s már ütköztünk is", a kisbusz pedig az árokban kötött ki – idézte fel a történteket. „Nem tudom, hogy került az út közepére az az autó. Ez tisztázatlan, a hatóság feladata kideríteni.” Az ütközést követően a sofőrrel együtt kiszálltak, majd odamentek a személyautóhoz, hogy megnézzék, tudnak-e segíteni.

A mentőszolgálat később őt és a sofőrt is kórházba szállította, ahol alkoholszintet is mértek, amelynek eredménye mindkettejük esetében nullás volt – közölte.

„Őszinte részvétem a magam és a sofőr nevében is” – zárta szavait Lázár János.
A Kormányszóvivői Iroda szerda reggel közölte, hogy az államtitkárt szállító jármű balesetet szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház tájékoztatása szerint Lázár János és a gépkocsivezetője is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, zúzódásokat szenvedett. Ellátták őket, majd elhagyhatták a kórházat.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délután azt közölte: az elsődleges adatok szerint a Ford Fiesta a belső forgalmi sávban haladt, amikor eddig tisztázatlan okból többször is letért az útról, majd a szalagkorlátnak ütközött. A második ütközés után az autó besodródott a külső sávba, ahol a vele azonos irányban, a közlekedési szabályoknak megfelelően haladó Volkswagen Multivan típusú kisbusz vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést.

A helyszínen tapasztaltak alapján a gépjárművezetőknél ittasság nem vetődött fel. A baleset körülményeit szakértő bevonásával a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vizsgálja.