no

Tribuszernét megint elítélték

2012.10.24. 17:51
Szerdán ismét elítélték Tribuszer Zoltánnét, a 90-es évek hírhedté vált csalóját. Tribuszerné most első fokon hat hónap fogházbüntetést kapott, ké évre felfüggesztve.

A bíróság a nőt hatóság félrevezetésének vétségében mondta ki bűnösnek. Történt ugyanis, hogy 2010 novemberében feljelentést tett a rendőrségen, hogy 40 millió forintot raboltak el tőle, és ezért több hitelezőjét nem tudta időben kifizetni. Csakhogy kiderült, a rablás valójában nem történt meg.

Tribuszer Zoltánné korábbi szabadságvesztésének letöltése után különböző összegeket kért magánszemélyektől, azt ígérve, hogy magas kamattal fizeti vissza. Egy ideig ezt megtette, de amikor már nem tudott fizetni, kitalálta a rablásról szóló történetet. Befektetőinek és a rendőröknek is azt mondta: 2010. november 25-én az a futár, aki 40 millió forintot hozott komlói otthonába, később visszatért, és egy késsel a pénz átadására kényszerítette.

A bíróság szerint a nő magyarországi érdekeltséggel nem rendelkező cégekre, nem létező emberekre hivatkozva folytatta tevékenységét. Mivel irreálisan magas hozamot ígért és fizetett ügyfeleinek, tisztábban kellett lennie ennek következményeivel.

A bíróság a rablásra nem talált bizonyítékot. Tribuszer Zoltánné vallomásából a bíróság arra következtetett, hogy az állítólagos futár kisebb kockázattal is megszerezhette volna a pénzt. Például úgy, hogy házhoz sem viszi, vagy az átadást követően elemeli a vádlott asztaláról.
Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így az ügy a Pécsi Törvényszéken folytatódik.

Az ügyészség a közelmúltban csalással is megvádolta Tribuszer Zoltánnét, aki a vádirat szerint összesen mintegy 30 millió forint kölcsönt kapott tizenegy embertől, de a pénzt nem fizette vissza.

Tribuszerné az 1990-es években pilójáték szervezésével hívta fel magára a figyelmet. Akkor több tízezer embert csapott be, és összesen mintegy négymilliárd forintot csalt ki tőlük. A pénz nagy része sosem került elő. Tettéért 1997-ben 9 évre ítélték.