Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Előzetesben a mórahalmi rablógyilkosság két gyanúsítottja

2012.10.25. 16:54 Módosítva: 2012.10.25. 16:55

A Szegedi Városi Bíróság harminc napra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két román állampolgárnak, akik megalapozottan gyanúsíthatók egy mórahalmi férfi meggyilkolásával. A bíróság döntött a gyanúsítottakat tippadóként segítő, szintén román állampolgárságú férfi előzetes letartoztatásáról is.

A román állampolgárságú D. György és Zs. Viktor ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette, G. Samuval szemben felbujtóként elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás. A megalapozott gyanú szerint a két román állampolgár vasárnapról hétfőre virradóra hatolt be a sértett mórahalmi tanyájára, ahol olyan súlyosan bántalmazták a 60 éves férfit, hogy a helyszínen életét vesztette.

A bíróság jogerős döntése szerint a bűncselekmény súlya és magas büntetési tétele miatt megalapozottan tartani lehet a vádlottak szökésétől, elrejtőzésétől, és attól is, hogy megkísérelnék az eljárás meghiúsítását.

A gyilkosságot követően keddről szerdára virradóra a Jobbik százötven tagja és szimpatizánsa tartott demonstrációt Mórahalmon, az ellen tiltakozva, hogy "román cigány vendégmunkások megöltek egy magyar gazdát". Nógrádi Zoltán, a homokháti kisváros fideszes polgármestere elutasította a Jobbik felvonulását, és közölte, összefogással próbálják ellenőrizni a térség vendégmunkásait.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport