Enyhítették a feleséggyilkos büntetését

2012.10.25. 17:05

Tizenkettőről tíz évre enyhítette a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen annak a férfinak a börtönbüntetését, aki tavaly ősszel Drávagárdonyban megfojtotta feleségét, miután a nő közölte vele, hogy elhagyja. Az 55 éves Szabó Ferenc és felesége házassága megromlott, az asszony 2011 augusztusában elköltözött közös házukból. Néhány hét elteltével visszaköltözött ugyan, de a kapcsolatuk nem állt helyre, a nő az év szeptember 16-án bejelentette: végleg távozik.

A férj hiába igyekezett lebeszélni a szándékáról, a nő nem engedett, ezért megfojtotta. Ezután megpróbálta újraéleszteni, de nem sikerült. A holttestet kivitte az udvarra, az autójába tette, egy közeli település melletti kukoricatáblához vitte, ahol nejlonzsákba rakta és elrejtette. Azt tervezte, hogy később visszatér oda és elássa. Megtévesztésül több SMS-t küldött fiaiknak a nő telefonjáról a felesége nevében.

Néhány nappal ezután a vádlott és egyik fia a rendőrségen bejelentette az asszony eltűnését. Szabó Ferenc kihallgatásakor beismerte, hogy ő ölte meg a nőt, és megmutatta, hova rejtette el a holttestét. A férfi szerelemféltéssel indokolta tettét. Azt mondta, hogy a fojtogatással csak rá akart ijeszteni az asszonyra, aki egy másik férfi miatt el akarta hagyni.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Kaposvári Törvényszék határozatát, és a férfit emberölésben mondta ki bűnösnek, de mivel a tettért első fokon kiszabott büntetést túlzottan szigorúnak találta, csökkentette az időtartamát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport