Havat hoz a hétvégi hidegfront

2012.10.25. 17:30

Lehűlést, viharos szelet és csapadékot hoz a hétvégén érkező hidegfront; szombaton és vasárnap az ország északi és nyugati tájain már havas eső, hó is eshet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, országos középtávú előrejelzése szerint pénteken még borult, párás idő valószínű. Napközben még inkább csak jelentéktelen szitálás fordulhat elő, de estétől északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10 fok körül alakulhat. A nappali órákban 10-16 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég. Országszerte várható eső, délután, este főként északnyugaton, északon havas eső, hó is lehet. Az északnyugati szél megerősödhet, estétől nyugaton viharossá is fokozódhat. A minimumok 5-11 fok között alakulhatnak. A csúcshőmérséklet többnyire 9 és 16 fok között valószínű, délkeleten lehet a melegebb.

Vasárnap túlnyomóan borult idő lesz, főként a nap első felében várható sokfelé eső, nyugaton és északon havas eső, hó is lehet. Az északi szél több helyen megerősödik, nyugaton és északkeleten viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulhat a hőmérséklet, a nappali csúcsértékek 2 és 7 fok között alakulnak.