Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-3 °C
2 °C

Kuruzslókat fogtak Nagykanizsán

2012.10.25. 14:48 Módosítva: 2012.10.25. 15:38

Kuruzslás miatt büntetőeljárás indult két ember ellen, akik szakorvosi végzettség nélkül kezeltek fogászati betegeket másfél éven át Nagykanizsán - közölte a városi rendőrkapitányság. Egy betéti társaság rendelőjében tavaly április óta nem volt fogorvos, azóta az ott dolgozó asszisztens és fogtechnikus kezelte a pácienseket. Az esetre azt követően derült fény, hogy egy betegnek szövődményei keletkeztek a kezelések után, és mivel felvetődött annak gyanúja, hogy nem is orvos látta őt el, rendőrségi feljelentést tett.

A beteget előzőleg több alkalommal is fogadták a betéti társaság Hevesi utcai rendelőjében, de a szövődmények jelentkezése után vált számára gyanússá, hogy nem is fogorvos kezelte. A rendőrség a nyomozás során megállapította, hogy 2011 áprilisa óta valóban nem volt orvos a rendelőben, a pácienseket az addigi asszisztens és a fogtechnikus látta el - közölte az osztályvezető.

A fogtechnikus férfit és a fogászati asszisztensnőt - apát és lányát - szerdán gyanúsítottként hallgatták ki. Elmondták, hogy az elmúlt időszakban 50-100 fogászati beteget kezeltek. A rendőrök kuruzslás miatt büntetőeljárást indítottak ellenük.

A rendőrség várja azoknak a pácienseknek a jelentkezését, akik a Hevesi utcai klinikán jártak az elmúlt másfél évben. Hangsúlyozta azonban azt is, hogy a rendelőt üzemeltető betéti társaságnak egy Nagykanizsához közeli településen is van fogászati rendelője, ott szabályszerűen egy alkalmazott fogorvos látta el a betegeket.