Széles Gábor hazugnak nevezte Bencsik Andrást

2012.10.25. 07:17 Módosítva: 2012.10.25. 07:48

Hazugságnak nevezte Bencsik András állításait Széles Gábor vállalkozó, akivel idén januárban együtt alapították a kormány mellett kiálló Békemenet mozgalmat. Bencsik András az október 23-i Békemeneten a hvg.hu kérdésére azt mondta: Széles Gábor azért nincs ott, mert éppen a Seychelles-szigeteken nyaral.

Széles a Facebookon nyílt levélben válaszolt Bencsiknek: "Sajnálattal vettem tudomásul, hogy amit velem kapcsolatban nyilatkoztál a HVG-nek az hazugság volt". Mint Széles írja: "ha valaki megnézte az öt napos nyaralásomról feltett fényképeket a Facebook-on, akkor a rajtuk lévő dátumok alapján is láthatta, hogy az jóval korábban volt, mint okt. 23-a".

A Magyar Hírlap és az Echo tv tulajdonosa azt is leírja, mit csinált október 23-án. "A Békemenet ideje alatt – akárcsak a 2010-es választások idején – folyamatos kapcsolatban voltam az ECHO Tv vezérlő termével. (...) Akkor is, és most is rendkívül fontosnak tartottam ezt a szerepemet, egy ilyen kiélezett belpolitikai helyzetben."

Széles a levelében megemlíti még, hogy annak idején ő kereste meg Bencsik Andrást, a Demokrata főszerkesztőjét, hogy vezessen műsort az Echo tévén. "A műsorod indulásától a műsor befejezéséig soha egy fillért nem kért az utasításomra tőletek a csatorna. Azt gondolom, Te is tudod, hogy minden műsornak vannak gyártási költségei. Én végig úgy gondoltam és ma is így gondolkodom, hogy ezzel a lapodat segítettem, mert bizony akkor már vészes hírek keringtek a Demokrata eladatlan példányainak tömegére vonatkozólag". Széles azt is leírja, hogy Bencsik meggondolatlan kijelentései miatt a csatornát komoly kártérítési perek veszélyeztették.

"Sajnálattal kell azt is megállapítanom, hogy azzal foglalkozol, hogy a magán életemben öt napot hol nyaralok, és mivel töltöm az október 23.-át. Mit szóltál volna ahhoz, ha a januári Békemenet után én meg azzal foglalkoztam volna, hogy miért mentél el közel egy hónapra Kínába nyaralni?" - írja levelében Széles Gábor.