Gyömrő és Csömör már nem lázad

2012.10.26. 18:20

Gyömrő és Csömör polgármestere is aláírta a járási megállapodást, mivel a napokban lezajlott tárgyalások eredményeként mindkét településen járási kirendeltség létesül.

Gyömrő és Csömör korábban amiatt tiltakozott, mert megtagadták tőlük egy járási kirendeltség létesítését.

Tarnai Richárd megyei kormánymegbízott, miután a két település a múlt héten elutasította a járási megállapodást, mindkét polgármesterrel személyesen egyeztetett. A megbeszélések eredményeként rögzítették, hogy Gyömrőn és Csömörön is járási kirendeltséget hoznak létre, így mindkét polgármester aláírta az ezzel kapcsolatos dokumentumot.

Az ország legnagyobb megyéjében 18 járási székhelyen kezdődik meg a munka 2013 januárjában, valamennyi járási hivatal kialakításáról megkötötte már a megállapodást a megyei kormányhivatal az érintett önkormányzatokkal.

Tarnai Richárd hangsúlyozta, hogy a vidéki embereknek nagy segítség lesz majd, ha a lakóhelyükhöz közel, rugalmasabb időbeosztással, könnyebben tudják az olyan ügyeket is intézni, amelyekért eddig távolabbra kellett utazniuk.

Pest megyében jelenleg három kormányablak működik - Cegléden, Vácon és Érden -, de minden olyan településen, ahol most okmányiroda található, lesz egyablakos ügyintézés. A többi településen - ahol nem nyílik kormányablak - kirendeltséget tart majd fenn a járási hivatal (így Gyömrőn és Csömörön is), míg a kistelepüléseken ügysegédek könnyítik az ügyintézést.