Fekete-mosószerre csapott le a NAV

2012.10.28. 11:04
Ötmillió forint értékben több mint 1600 flakon különféle hamisított mosószert foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy budapesti bevásárlóközpontban - közölte Suller György Attila őrnagy, vám- és jövedéki szóvivő vasárnap.

Tájékoztatása szerint a NAV-ot egy vevő kereste meg, aki elmondása szerint a vásárlás után otthonában vette észre, hogy a jól ismert márka dobozában nem mosószer, hanem konyhasóra hasonlító anyag van. Ezt követően a pénzügyőrök az üzletközpontban átvizsgáltak egy távol-keleti állampolgár által bérelt raktárt, amelyben 1374 mosógélre és 278 öblítőre bukkantak.

Az előkerült termékek tüzetesebb vizsgálatakor eltéréseket tapasztaltak a hivatalos forgalmazó által megadott adatokhoz képest. Ilyen különbség volt például az elmosódott címke, a szabálytalan vonalkód és címkefelhelyezés, valamint a gyártási hibás kupakok. A termékekről a bérlő semmilyen beszerzési bizonylatot nem tudott bemutatni - írta közleményében a szóvivő.

A NAV az összesen ötmillió forint értékű, a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamis mosószert lefoglalta, és az ügyet áru hamis megjelölése bűncselekményének gyanúja miatt feljelentéssel átadta a hivatal illetékes bűnügyi igazgatóságának - tudatta Suller György Attila.