Fenyvessy Zoltán a MIÉP új elnöke

2012.10.29. 12:39

Vasárnap megtartotta XVII. Országos Gyűlését a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP), amit Csurka István februári halála óta egy ügyvivő elnökség vezetett. „A MIÉP tagjai radikális elveikből nem engedve és soraikat újrarendezve kívánnak indulni a 2014-es választásokon, hogy ismét a törvényhozásban képviselhessék a magyar nemzet érdekeit” – áll a párt közleményében.

Budapesten, a tisztújító kongresszuson a küldöttek döntő többsége a MIÉP működésének folytatásáról hozott döntést, majd megszavazták a párt új elnökségének összetételét. A MIÉP eddigi elnökhelyettese, Kovács László főorvosi teendői miatt nem vállalta tovább a tisztségét. A gyűlés örökös tiszteletbeli elnökké választotta a pártalapító Csurka Istvánt, aki haláláig látta el az elnöki teendőket.

A MIÉP új elnöke

Fenyvessy Zoltán 1949-ben született, diplomáját a Pécsi Jogtudományi Egyetemen szerezte, most egyéni ügyvédként dolgozik. Megalakulása óta tagja a MIÉP-nek, később alelnöke is lett. 1998–2002-ben a párt frakcióvezető-helyetteseként és az Országgyűlés mentelmi és alkotmányügyi bizottságának tagjaként dolgozott.

Parlamenti képviselőként követelte az off-shore cégekkel szembeni fellépést, bírálta a tűzoltók veszélyességi pótlékának megszüntetését, szorgalmazta a nyugdíjkorhatár csökkentését és az illegális bányák bezárását. A MIÉP XI. kerületi alapszervezetének elnökeként 2010-ig Újbuda önkormányzatának képviselője volt.