Áramszünetet is okozott a korai tél

2012.10.30. 11:22 Módosítva: 2012.10.30. 11:38

Árokba csúszott autókhoz, kidőlt fákhoz és leszakadt faágakhoz riasztották a katasztrófavédelem munkatársait hétfőn. A havazás és az esős időjárás miatt tizenegy megyében csaknem hetvenszer kellett beavatkozni, a legtöbb eset Nógrád, Vas, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében volt, közölte Petróczi Tímea szóvivő.

Néhány településen részleges áramkimaradás is volt, a szolgáltatás kora estére mindenhol helyreállt. Az átmeneti áramszünet 2840 embert érintett.

A havazás miatt sokfelé lelassult a közlekedés, több baleset történt. A nyugati megyékben késtek a vonatok. Az Útinform szerint a Mátra magasabban fekvő területein, Kékestető és Galyatető környékén helyenként 15 centiméternyi hó hullott, így a hegyeken átvezető utakon a szokottnál jó néhány nappal hamarabb szórni és ekézni kellett.

Az időkép hótérképe szerint Sopronban, Dobogókőn, a Nagy Hideg-hegyen, Galyatetőn, Kékestetőn, Bánkúton és Mátraszentistvánban kedden is megmaradt a hótakaró.

A következő napokban nem kell újabb havazásra számítani, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Csütörtökön és pénteken valószínű eső, de 10 fok körüli hőmérséklet lesz a jellemző.