Richard Field bejelentkezett a Millánál

2012.10.31. 08:14

Még az október 23-i demonstráció előtt bejelentkezett Juhász Péternél, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) nevű szervezet elnökénél Richard Field amerikai vállalkozó, hogy támogatná az ellenzéki mozgalmat, írja a HVG című hetilap.

„Pénzt még egyelőre nem kaptunk” - mondta Juhász a HVG-nek. A támogatás jelenleg abból áll, hogy Field finanszírozza a Milla-elnök november 3-án kezdődő egyhetes útját az Egyesült Államokba. Ennek célja a mozgalom megismertetése a lehetséges támogatókkal, a találkozók egy részét Juhász szervezi a saját kapcsoltai révén, néhányat pedig Field.

A hetilap szerint Field felbukkanása nem aratott osztatlan sikert a millások körében, többen úgy élték, hitelesebb lenne, ha a magyarországi ellenzék önerőből szervezkedne. Fenntartásiak vannak ráadásul a támogató személyével kapcsolatban is.

Field Magyarországon többek között az LMP támogatójaként lett ismert, illetve azzal, hogy ő volt az ötletgazdája annak az akciónak,a melynek keretében 2011 áprilisában a Vöröskereszt szervezésében Gyöngyöspatáról háromszáz cigány nőt és gyermeket szállítottak el. Az üzletmeber ezt követően közölte: elhagyja Magyarországot.