Sokan emlékeznek a temetőkben

2012.11.01. 08:17

Ma van mindenszentek ünnepe, ez Magyarországon 2000-ben, ötven év elteltével lett ismét munkaszüneti nap. Várhatóan már a hosszú hétvége első napján sokan keresik fel elhunyt szeretteik sírját, ezért a temetők hosszabb ideig tartanak nyitva.

November 1-je, mindenszentek ünnepe a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ilyenkor. Az ezt követő halottak napja, november 2-a fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává, ezekben a napokban gyertyát, mécsest gyújtunk elhunyt szeretteink emlékére.

Vasárnapig a fővárosi temetők reggel 7 órától este 8-ig látogathatók, a mai napon a Farkasréti temetőben tartanak központi megemlékezést. Autóval ezeken a napokon csak az Új köztemetőbe és a Fiumei úti sírkertbe lehet bemenni, ezekben mikrobuszok segítik az idősek, rászorulók közlekedését.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több rendkívüli járatot indított, számos járatát sűrítette, és megváltozott a MÁV és a Volán menetrendje is. Vasárnapig a BKK által üzemeltetett közterületi parkolóhelyeken ingyenes a parkolás, a P+R parkolókban viszont fizetni kell.

A hosszú hétvégére fokozott rendőrségi ellenőrzéseket rendeltek el, és több rendőr van a temetők környékén.  • Hírek
  • Árfolyam