Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
2 °C
9 °C

Gombával mérgeztek meg több embert

2012.11.02. 07:59

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség egy nő és három férfi ellen, mert gyilkos galócát és tuskógombát adtak több embernek, akik közül eddig már hármat életveszélyes állapotban szállítottak kórházba – olvasható a rendőrség honlapján.

A gyanúsítottak hétfőn a XV. kerület erdős részén gombát szedtek, majd abból több embernek is adtak. Az elfogyasztott gyilkos galóca, valamint tuskógomba miatt eddig már három embert szállítottak kórházba életveszélyes állapotban.

Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: a rendőrséget november 1-jén értesítette a toxikológiai intézet a mérgezésekről, a gyanúsítottakat még aznap este elfogták. A rendőrség honlapján fotókat is közölt a gyanúsítottakról.

A kihallgatás során felmerült a gyanú, hogy a gombákból több ember is kaphatott, ezért a rendőrség azt kéri, hogy akik a fotókon látható emberektől kaptak vagy vásároltak ismeretlen eredetű gombát, jelentkezzenek bármely kórház toxikológiai osztályán, illetve a XIV. kerületi Rendőrkapitányságon.