2024. június 21. 15:00
Szlovákia 1
Ukrajna 2
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Módosul a tűzvédelmi szabályzat

2012.11.03. 09:21

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló belügyminiszteri rendelet módosításával november 13-tól változnak egyes, a lakosságot érintő előírások. A módosított szabályzatban szerepel, hogy lakóépületek menekülésre számításba vett közlekedőin, lépcsőházak pihenőin növények elhelyezhetők, ha a menekülési útvonalat nem szűkítik le.

Korábban is szabad volt a lépcsőházban virágot, babakocsit, biciklit tartani, de ezekhez engedélyt kellett kérni. A BM Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság magyarázata szerint a lépcsőházakat és a közlekedőket nem dolgok tárolására, hanem közlekedésre szánták. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat kimondja, hogy a menekülési útvonalak szakértők által meghatározott minimális szélességét leszűkíteni nem lehet, tehát ha valaki az említett tárgyakat ott akarta tárolni, ezzel hiába nem szűkítette le a menekülési útvonalakat, akkor is engedélyt kellett kérnie az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltségtől (tűzvédelmi hatóság).

A tűzvédelmi szabályzat másik új előírása szerint tisztán gázüzemű és vegyes üzemű járművek nem helyezhetők el mélygarázsokban, kivéve a cseppfolyós (propán-bután) üzemanyaggal működő járművet, ha azon feltüntették a jóváhagyási jelet.