A Fidesz szerint az MSZP szélsőséges

2012.11.04. 20:27
A párt parlamenti frakciója az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írja: a szocialista párt nem kevesebbet állít, mint azt, hogy Angliában, Franciaországban, Görögországban, vagy akár a jövő héten kedden elnököt választó Egyesült Államokban sincs demokrácia.

Vasárnap Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselő Budapesten tartott sajtótájékoztatót, amelyen azt mondta, hogy az MSZP szerint a demokrácia halálát okozza az új választási eljárásról szóló törvényjavaslat, amelyet vissza kell vonni, és egy új, konszenzuson alapuló javaslatot kell beterjeszteni és elfogadtatni az Országgyűléssel.

A politikus kijelentette: az MSZP országos turnéra indul annak érdekében, hogy párbeszédet folytassanak az emberekkel arról, mit is jelent a feliratkozás intézménye, és mit kell majd tenniük, mivel ezekről az emberek "semmit nem tudnak".

A Fidesz elítéli az MSZP szélsőséges – Magyarország külkapcsolataira nézve káros – megnyilatkozásait, és arra kéri a szocialistákat, hogy Magyarország érdekében hagyjanak fel az efféle kijelentésekkel - zárják a közleményt.