Timót, Xénia
-6 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Angliában válllat munkát Daflics ezredes

2012.11.05. 23:46

Elhagyta Magyarországot Bagó Ferenc, ismertebb nevén Daflics ezredes. A férfi még szeptemberben azzal került be a köztudatba, hogy roma önvédelmi csoport szervezésébe fogott.

Bagó egy nyilatkozatban folyamatos rendőri zaklatásról panaszkodott, de mint mondta, a roma gárda szervezésével nem hagyott fel, elsősorban az egyik közösségi oldalon folytatja majd a toborzást. Daflics ezredes az utolsó hírek szerint Angliában vállalt munkát.

Daflics ezredes a Roma Gárda megalakulásakor a Dunántúli Naplónak azt mondta: a cigányok, zsidók és minden más, fenyegetettségben élő kisebbség érdekében kívánnak fellépni. Ahol támadás éri őket, vagy fenyegetés, ott megjelennek, és fenntartják a rendet addig, amíg nem érkeznek meg a rendőrök. A lopásért elítélt, büntetett előéletű férfi azt ugyanakkor cáfolta, hogy fegyverek vásárlására indítottak volna gyűjtést, ez a hír magyarázata szerint egy félreértésen alapul. A férfit még szeptemberben, a Roma Gárda megalakításának bejelentése után pár nappal letartóztatták, majd újabb néhány nap múlva szabadon engedték.