Ez a poszt a következő Percről percre része:

Ma Orbánnak is felelnie kell

Hiába izmozott Papcsák Ferenc 65 oldalnyi módosító indítvánnyal, ma mégsem vitáznak a választási törvényről, cserébe viszont lesz Orbán-froclizás, ami mindig földobja a Parlamentet. Izguljunk együtt, hogy a Pocakos Tábornok ma is sikerrel pattintsa le a felkészületlen ellenzékieket!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Újravitatják a választási eljárási törvényt

    Szöveg nélküli javaslatok tömegét tárgyalhatja hétfőn a parlament, ami akár dönthet is egy olyan javaslatról, amelynek még a beterjesztője sem ismert. Érdekesebb viszont az, amiről nem döntenek hétfőn, a választási eljárási törvény. Hiába sietett Papcsák Ferenc 65 oldalnyi módosítója benyújtásával, dönteni nem fognak hétfőn, csak vitázni. Szerdán.

  • A nap első felszólalója a kereszténydemokrata Bagdy Gábor lesz, aki a családok védelmét szóló intézkedésekről ad majd elő. Utána az elempés Osztolykán Ágnes a közoktatás és a szociális intézményrendszer csődje miatt aggódhat. A Fidesz vezérszónoka, Révész Máriusz Bajnai Gordon megkésett vallomásáról beszél, a szocialista Lukács Zoltán a fagyhalált akarja megakadályozni, míg a jobbikos Vona Gábor a Jeszenszky-ügy margójára jegyezne be valamit.

  • Ünnepi hangulatban kezdődnek az interpellációk a héten, legalábbis a szocialista Simon Gábor már az első novemberi ülésen boldog karácsonyt kíván Németh Lászlóné Zsuzsa nemzeti fejlesztési miniszternek. Utána a jobbikos Novák Előd érdeklődik, hogy miért kell megvárni az ügynöklisták nyilvánosságra kerülésével a Jobbik kormányra kerülését. Az elempés Szél Bernadettet pedig az érdekli, hogy jövőre mi lesz a keresetekkel.

  • A hét öninterpellálójaként most a fideszes Tapolczai Gergely nyert szereplési lehetőséget, a reptéri parkolásról kérdezhet. Utána a második ellenzéki kört megint egy szocialista, Tukacs István nyithatja, aki az egészségügyi várólistákról kérdezhet. A jobbikos Gyenes Géza témája is az egészségügy, konkrétan az, hogy miért nem hosszabbítják meg a gyógyíthatatlan rákos betegek túlélését.

  • A két utolsó interpelláló közül a szocialista Tóth Csaba biztosan rákérdezhet, hogy végül is kinek volt fontos a dohánypiac újrafelosztása. A jobbikos Bertha Szilvia nyolcadik jelentkezőként csak akkor kérdezhet rá az etnikai alapú támogatások ellenőrzésére, ha jut rá idő.

  • Letelet a négy hét, a miniszterelnöknek ma válaszolnia kell az azonnali kérdésekre. Hét ilyen van, az első három kérdező egyből Orbán Viktort faggathatja. A felszólalásokat élőben közvetítjük majd.

  • "Igényes termék, Igényes embereknek. Nem telik rá, akkor minek írod ki a falra? Büszke vagy a nincsre, vagy mi tehetünk róla? Én sem verem a hentespultot a libamáj ára miatt. Dedó."

    Ki írta ezt és miért?

    A.) Papcsák Ferenc (Fidesz) egy választónak, aki a választási törvény friss módosító indítványait kritizálta.

    B.) Schobert Norbi annak a facebbokozónak, aki túlzásnak nevetzte, hogy a 300 grammos Norbi Update debreceni töltött káposzta 1114 forintba kerül.

  • A parlamenti tudósító munkáját színesíti, hogy a teremben, ahol a parlament munkáját lehet követni, az ülés előtt és azzal párhuzamosan sajtótájékoztatókat is tartanak. Ma már megtudhattuk, hogy az oktatáspolitikának van hajója, ami ráadásul jéghegynek futhat, illetve azt is, hogy a Jobbik kibontotta a jövőmentő csomagjának csokrát.

  • a helyettesítő alelnök - ha jól halljuk, Latorczai képviselő - pedig a szokásoktól eltérően már a kezdés hivatalos időben elfoglalta a helyét. És tévedésből a mikrofonját is bekapcsolta. "Kit köszöntünk akkor" - fordult a teremszolgához, de a választ sajnos nem hallottuk.

  • Bár még teljesen üres az ülésterem, ő már megnyitotta az ülést. Végül senkit sem kellett köszöntenie, így meg is adta a szót az első vezérszónoknak, a kereszténydemokrata Bagdy Gábornak.

  • "Igen, valóban a család a nemzet fennmaradásának a záloga" - kezdte felszólalását Bagdy, aki szerint a kereszténydemokraták a családok pártja. Egyből ezután arról beszélt, hogy a házasság férfi és nő egyesülése, amivel ő egyetért. Azzal is, hogy a család a nemzet legfőbb erőforrása. Stb.

  • Egy ország várja halálos izgalomban, hogy a keddi vitanapon mit állapít meg a Ház arról, hogy ki a felelős a hatalmas államadósságért. Szerintünk a kereszténydemokraták lesznek bűnbaknak kikiáltva. De nincsen kedd hétfő nélkül, így élvezzük önfeledten a mai napot!

  • Bagdy végül a családi csődvédelem intézményének a bevezetését követelte, mert ez megakadályozhatná a családok szétesését. Elképzelése szerint a családok öt évre kapnának védelmet, ennyi idő alatt Bagdy szerint képesek lehetnek anyagi helyzetük rendezésére. A családok segítését valamiért a bíróságokra bízná.

  • "Színvonalasabb autósiskola-hálózatot!" címmel adott ki közleményt. Közelít a világvége!

  • Kereszténydemokratának szokás szerint kereszténydemokrata felel, mint szinte mindig, most is Rétvári államtitkár. A kormány szeretne segíteni a családokon, amit az is bizonyít, hogy már segített is nekik, mondta, majd a szokásos sorolásba kezdett devizahiteltörlesztésről, árfolyamgátról, rezsistopról, amelyek ezúttal a családokat védő intézkedésekké váltak. Rétvári a családi csődvédelmet is jó ötletnek tartja, persze csak az együttműködő, vagyis törleszteni akaró családoknak adná meg. Azt is megtudtuk, hogy a tartozásokat behajtó bankok miatt van ma Magyarországon feketegazdaság.

  • És köszöntötte Abdurrahmin bin Abdulah Mohamed sejket Szaúd-Arábiából.

  • "2014 tavasza még messze van" - állapította meg a nyilvánvalót az elempés Osztolykán Ágnes. Ugyanakkor a választási kampány szerinte már megkezdődött, mégpedig az oktatási intézmények államosításával. Az oktatásban dolgozók pedig lélegzetvisszafojtva várják, hogy mi történik 35 nap múlva, mert Osztolykán szerint előkészítetlen az államosítás. Ezután arról beszélt, hogy az országnak nincs oktatási minisztere, ami tényszerűen igaz, de új fejleménynek nem neveznénk. "Őrizzük meg együtt a jelenlegi status quót" - vetette fel Osztolykán, aki nem szeretné, hogy államosítsák az oktatási rendszert. Pedig ha megbukik az oktatási rendszer, abba Orbán is belebukna szerinte. Végül a szociális intézmények államosítását is bírálta. Szerinte a kormány a legkiszolgáltatottabbakba rúg bele "nekifutásból".

  • Hoffmann Rózsa államtitkár nemcsak a szavakat pörgeti brilliánsan, hanem a koncepciókat is. Most például azzal jött elő megint, hogy az angol helyett a német legyen az első idegen nyelv a magyar iskolákban. A fergeteges indokolás? Mert a német a nehezebb nyelv.

  • A kormány nevében válaszoló Hoffmann arra következtetett a választás emlegetéséből, hogy ez egy választási beszéd. És valóban. Ráadásul tele volt minősíthetetlen jelzőkkel, amiket ő szövegelemzésnek is alávetne. Hoffmann szerint "az állam mi vagyunk", ezért nem is érti, hogy hogyan nyúlhatna le bármit is az állam. Mert nem államosítás az, ha az állam átveszi az iskolákat, hanem állami felelősségvállalás, magyarázta.

  • én meg tényleg nem értem, hogy miért jó a Fidesznek, hogy az állandó, némi ijedtségről, de minimum idegeskedésről árulkodó bajnaizással pont ők biztosítsanak ingyen adásidőt az Új Németh Miklósnak.

  • A Fidesz vezérszónoka megint Bajnai Gordont választotta témául. És még 2006. október 23-át. Révész Máriusz, akit aznap a rendőrök alaposan helybenhagytak, megjegyezte, hogy Bajnai idén úgy szónokolhatott október 23-án, hogy senki sem bántotta hallgatóit. "De nem volt ez mindig így" - emlékezett. A túlkapások után Gyurcsány "ájuldozott a rendőrség szakszerűségén". Ezután idézte Bajnai lapunknak adott interjúját, amiben maga is szakszerűtlennek minősítette a rendőrség 2006-os fellépését. "Sokkal jobb lett volna, ha ezt hat éve egy kormányülésen mondja el, vagy miniszterelnökként kezdeményezi a felelősségre vonást. De most nem tehet úgy, mintha semmi köze nem lett volna a történtekhez" - mondta Révész, majd az államadósságra terelte a szót, amiért ugyancsak a szocialista kormányokat tette felelőssé, ahogy a devizahitelekért is. "Van annak valami diszkrét bája, akik október 23-án azok védik lánglelkűen a demokráciát, akik hat éve részesei voltak a demokrácia lábbal tiprásának és a történtek eltussolásának" - mondta.

  • a gyucsánista.

  • A kormány nevében Kontrát Károly belügyi államtitkár válaszolhatott. Szerinte Gyurcsány az őszödi beszéd után mindent megtett azért, hogy hatalmon maradhasson, és az MSZP és az SZDSZ bizalmat szavazott neki. Gyurcsány pedig "törvénytelenségekre kényszerítette a rendőrséget". Bajnainak meg miniszterelnökként nem jutott eszébe a kivizsgálás és a kártérítés. "Akkor a hatalomért remegett, most a hatalom után sóvárog" - mondta Kontrát. A Fidesz-kormány viszont kétszázhetven millió forint kártérítést fizetett az áldozatoknak.

  • Mert a szabad magyar
    nem csak vízben, hanem
    szavakban is tusoló
    szóritmusoló,
    és kicsit sem olyan,
    mint egy cenzúrától
    tartó lapító, lapuló
    lapalapító.

    Mert a szabad szavak
    hagyományt teremtve
    beleépülnek a
    látható terekbe.
    Szószóló úr, maga
    is szabad ember, de
    a szabad szavaknak
    az ereje köti.

    „Sajtószabadságot,
    csak ezt ide!” – ezt a
    százhatvannégy éves
    kiáltást szószóló
    úr is biztos rögtön
    felismeri. Vagy ha
    nem, akkor most
    alaposan megismeri.

    A megfejtéseket levélben kérjük az ugyelet kukac mail.index.hu címre, KVIZ subjecttel. A megfejtést egy óra múlva mindenképpen elárulom.

  • A szocialista Lukács Zoltán szerint "az nem kérdéses, hogy Magyarországon idén is lesz tél". Kérdés viszont, hogy idén is száznál többen fagynak-e halálra. Lukács adatai szerint két és fél év alatt ezernél is több magyar fagyott halálra, felük nem az utcán, hanem saját fűtetlen lakásában. Lukács szerint annál többre van szükség, hogy a fűtetlen lakásban lakók langyos italokat igyanak. Sokszázezer, fagyhaláltól fenyegetett emberről beszélt, majd számonkérte a lakások szigetelésének felújítását és a rezsiköltségek emelkedését.

  • Az nem kérdéses, hogy Magyarországon idén is lesz tél

    Az nem kérdéses, hogy Magyarországon idén is lesz tél

    Az nem kérdéses, hogy Magyarországon idén is lesz tél

    Az nem kérdéses, hogy Magyarországon idén is lesz tél

    Az nem kérdéses, hogy Magyarországon idén is lesz tél

    Lukács Zoltán for prezident!

  • Az MSZP benyújtotta a fagyhalál elleni alapról szóló törvényjavaslatot, amit az áramdíjba beépített szénfillérekből finanszíroznának, ha már azt az eredeti célra az Európai Bizottság hozzájárulásának hiányában úgyse lehet felhasználni.

  • befejeződött az őszi kalászosok vetése. Vicces ez a Parlament, de komolyabb dolgokról maradunk le miatta.

  • "Amikor emberéletekről beszélünk, ne dobálózzunk a számokkal. Ön, képviselő úr, hazudott" - kezdte válaszát Soltész, aki szerint tavaly télen "hál istennek" a legkevesebb ember fagyott meg. Lukács hazugsága Soltész szerint azért hazugság, mert Lukács a szocialista párt tagja. Tényleg ezt mondta, nem mi találjuk ki. Ezután arról beszélt, hogy Lendvai Ildikó ígéretével szemben igenis volt gázáremelés. Meg devizahitelek. Lukács és Nyakó képviselők ekkor közbekiabálták, hogy ezer ember haláláról van szó, és hogy az adatokat Pándi Annától vették. Soltész közben a rezsiköltségek befagyasztásáról beszélt a fagyhalál apropóján. "Képviselő úr, amikor hazudik, ne olyan dolgot mondjon, ami nem igaz" - zárta felszólalását.

  • A házelnök, Kövér László szerint a szocialistáknak legalább akkora méltósággal és higgadtsággal kéne hallgatniuk a választ, amilyen higgadtság és méltóság Soltész államtitkárnak kellett magához a válaszoláshoz.